04.08.2021.

11:23

Foto: Privatna arhiva

Hronika

NESREĆA U PORTI CRVKE Dalibor krenuo da se isparkira, kad je osetio udarac: Istrčao je iz kola i UGLEDAO PRIZOR OD KOJEG MU JE SRCE STALO

Dalibor je tog dana sa sinom bio u crkvi Svetog proroka Ilije, zbog crkvene slave. Kad su krenuli kući, Dalibor je seo u džip i krenuo u rikverc da se isparkira, ali nije video da mu je sin ostao iza vozila, pa je pregazio dečaka. Mateji su izlomljena rebra i oštećena su mu pluća, ali čudom je ostao živ! On je zbrinut u bolnici i u stabilnom je stanju.

Mališan na respiratoru

Prema nezvaničnim saznanjima, strašna nesreća se dogodila u ponedeljak ujutro. Dalibor i Mateja su najpre bili u crkvi na službi, a zatim i u porti, gde je organizovana crkvena slava.
- Nakon završetka proslave, Dalibor je seo u džip, koji je bio parkiran na livadi pored crkve, i krenuo je u rikverc da se isparkira, ne sluteći da mu je sin iza vozila. Baš u tom trenutku nesrećni dečak se sagnuo da veže pertlu, zbog čega ga otac nije video kad je pokrenuo vozilo. Džip je udario Mateju, a zatim ga je pregazio. Čim je osetio da je udario u nešto, Dalibor je zakočio i izašao iz vozila. Sledio se od šoka kad je video sina kako nepomično leži ispod džipa - priča naš izvor blizak istrazi.


Zgranuti Dalibor je u panici počeo da doziva u pomoć, pa je uz pomoć prijatelja, s kojima je bio na crkvenoj slavi, izvukao sina ispod džipa i brzo ga odvezao u Dom zdravlja u Vladičinom Hanu. Mališan je potom, zbog težine povreda, transportovan u bolnicu u Vranju, a onda u Univerzitetski klinički centar u Nišu.


Po prijemu u nišku bolnicu, dečaku su konstatovani višestruki prelomi rebara sa obe strane, kao i nagnječenje pluća, zbog čega je na respiratoru.
- Dečak je u početku dolazio svesti i trenutno je u stabilnom stanju. Kad mu se oporave pluća, biće prebačen na Kliniku za dečju hirurgiju - kažu u niškoj bolnici.


Protiv nesrećnog Dalibora će, po sili zakona, biti podneta krivična prijava za teško delo protiv opšte sigurnosti, iako on, po rečima njegovih poznanika, i ne haje za to. Najvažnije mu je samo da mu se sin oporavi, samo o tome misli.
- Svi smo u šoku zbog strašne nesreće. Dalibor je brižan otac, porodica mu je divna, poštena, nikad ni sa kim nisu imali problema. On i supruga su posvećeni Mateji i mlađoj ćerki. Krajem juna su sinu proslavili osmi rođendan... Svi se molimo Bogu da dečak preživi i da se potpuno oporavi - ispričao nam je meštanin Jastrepca.

Nesrećan slučaj

Advokat Ivan Simić objasnio je za medije da je ovde reč o nesrećnom slučaju, takozvanoj nehatnoj situaciji.
- Otac povređenog dečaka nije ugrozio bezbednost saobraćaja, jer se nesreća nije dogodila na kategorisanom putu, već na livadi, zbog čega bi mogao da odgovara samo za izazivanje opasnosti. Visina kazne zavisi od više okolnosti i može se kretati u rasponu od nekoliko meseci do nekoliko godina - objasnio je advokat. 


Dalibor nije imao alkohol u krvi
Ubrzo posle nesreće policajci su alkotestirali Dalibora i utvrđeno je da on nije imao alkohol u krvi. Otac povređenog dečaka je dao izjavu policajcima, a o daljem toku postupka odlučivaće nadležno tužilaštvo.