05.08.2021.

12:55

Foto: Privatna arhiva

Hronika

Dečak (8) kojeg je otac udario džipom i dalje u TEŠKOM STANJU

- Mališan je pod budnim nadzorom lekara i nalazi se na mehaničkoj ventilaciji. Dete nije još izašlo iz stanja životne ugroženosti, a vitalni parametri se prate i održavaju stabilnim - rekli su u niškom Kliničkom centru.


Podsetimo, mali Mateja teško je povređen pre tri dana, kad ga je otac Dalibor pregazio džipom u crkvenoj porti u Jastrepcu kod Vladičinog Hana! Dalibor je tog dana sa sinom bio u crkvi Svetog proroka Ilije, zbog crkvene slave. Kad su krenuli kući, Dalibor je seo u džip i krenuo u rikverc da se isparkira, ali nije video da mu je sin ostao iza vozila, pa je pregazio dečaka. Mateji su izlomljena rebra i oštećena su mu pluća, ali čudom je ostao živ!


Čim je ugledao povređenog sina ispod vozila, zgranuti Dalibor je u panici počeo da doziva u pomoć, pa je uz pomoć prijatelja, s kojima je bio na crkvenoj slavi, izvukao sina i brzo ga odvezao u Dom zdravlja u Vladičinom Hanu. Mališan je potom, zbog težine povreda, transportovan u bolnicu u Vranju, a onda u Univerzitetski klinički centar u Nišu. Ubrzo posle nesreće policajci su alkotestirali Dalibora i utvrđeno je da nije imao alkohol u krvi. Otac povređenog dečaka je dao izjavu policajcima, a o daljem toku postupka odlučivaće nadležno tužilaštvo.