10.08.2021.

11:19

Foto: facebook.com

Hronika

VOZAČ UBICA OSTAJE IZA REŠETAKA! Pijan u rendž roveru usmrtio je Milicu i pobegao, ono što mu se tada desilo, DOVELO JE POLICIJU NA NJEGOVA VRATA

- Okrivljeni Ognjen K. saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja, kao i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Potom je na predlog Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu protiv istog odredio pritvor, u trajanju do 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva okrivljenog, postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u kratkom vremenskom periodu, ponoviti krivično delo – saopštila je Ksenija Bašić, zamenik javnog tužioca u Novom Sadu.

Nesreća se dogodila oko 1,25 sati u nedelju posle ponoći, kada je Ognjen vozeći velikom brzinom terenac „ rendž rover“ i sa 1,8 promila alkohola u krvi, udario u skuter koji je vozio Zoran Janković (23), a iza njega je sedela pokojna Milica.

Sa vozila u bekstvu ispala mu tablica

Posle tragedije, vozač terenca je pobegao sa mesta udesa. Nije se zaustavio ni da pogleda da li je povređenima potrebna pomoć već se dao u beg i pri tom je udario u još jedno parkirano vozilo. Tada mu je sa vozila ispala tabla sa registracijom, što je omogućilo policiji da ga brzo pronađe i uhapsi svega par sati nakon incidenta.

Devojka je prebačena u Urgentni centar KCV ali je na žalost preminula, dok je mladić sa teškim povredama smešten na Institut za grudne bolesti u Sremskoj Kamenici.