11.08.2021.

07:13

Foto: printscreen

Hronika

Veljin Mesar je tražio da posebno muče Vukićevića i to zbog JEDNE ŽENE

Međutim, glavni motiv ubistva bio je taj što Miljković nikako nije mogao da podnese to što je Vukićević ranije bio u vezi sa njegovom sadašnjom suprugom!

Zbog toga je Miljković od svojih mafijaša tražio da prema Lazaru budu "posebno surovi" i da on "pati najviše"!

Patološka mržnja
Da je Marko Miljković, koji je bio desna ruka Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, patološki mrzeo Lazara Vukićevića, otkrio je otac ubijenog navijača Zvezde.
- Kada je nesrećni čovek došao u Specijalno tužilaštvo kako bi pogledao fotografije na kojima se vidi Lazar, kog Belivukovi mafijaši brutalno muče i monstruozno ubijaju u "kući strave" u Ritopeku, on je odmah rekao da je njegov sin ubijen zbog Miljkovićeve žene - rekao je naš izvor i dodao:
- Ispričao je da je Lazar 2007. i 2008. godine bio u vezi sa Markovom sadašnjom ženom i da ga je Miljković zbog toga patološki mrzeo. Nikako nije mogao da prihvati činjenicu da je njegova supruga bila u vezi sa drugim muškarcem i da je taj još i bio navijač Crvene zvezde.


Takođe, Bojan Horvatin, svedok saradnik u postupku protiv Belivuka, Miljkovića i još 28 njihovih mafijaša, ispričao je da je Marko bio glavni organizator kidnapovanja i likvidacija, ali da je posebno bio maštovit kada je u pitanju bilo mučenje i ubistvo Lazara Vukićevića.
Prema njegovim rečima, Miljković je često "ložio" Belivuka da ih Vukićević prati i da hoće da ih ubije. Kada je Nevolja u to poverovao, odlučeno je da Lazara namame u kuću u Ritopeku, koju su interno zvali "klanica", jer su tamo na najmonstruozniji način ubijali protivnike.

Informer

Marko Miljković i Velja Nevolja


- Oni su preko telefona "škaljarca" Mila Radulovića, zvanog Kapetan, koga su prethodno zajedno oteli u Crnoj Gori, Vukićeviću poslali fotografiju na kojoj je Belivuk vezan za radijator i napisali: "Dođi da mučimo vepra." Lazar je naseo i otišao u Ritopek. Međutim, čim je stigao, osetio je da u pitanju nameštaljka i izvadio pištolj, ali je na njega odmah skočio Miloš Budimir. Lazar je uspeo da opali metak, ali nikoga nije pogodio, a onda su ga ostali prebili toliko da nije mogao da priča - svedočio je Hrvatin.
Kako je dodao svedok saradnik, Miljković, koji je sa Belivukom tada bio u u Crnoj Gori, tražio je od svojih saradnika preko poruka na Skaju da prema Vukićeviću budu "posebno surovi" i da on "pati najviše".


- Ovoga puta dajte 102 odsto od sebe. Molim vas, znači, iz petnih žila. Prenosite nam utiske, molim vas, znači, dajte nam malo da nahranimo ego. Ne preskačite sočne detalje - pisao je Miljković optuženom Srđanu Laliću i tražio da mu šalju snimke i slike jezivog ubistva.
Prema navodima optužnice, Srđan Lalić je užarenom peglom prelazio preko Vukićevićevog tela, a ostali su ga tukli čime god su stigli, čak su mu kleštima čupali i nokte. Zatim su mu Miloš Budimir i Nemanja Đurić stavili gumeno crevo u usta, pustili vodu i tako ga udavili. Njima se sutradan pridružio i Hrvatin, koji im je pomagao u kasapljenju tela ubijenog Vukićevića. 


Miljković: Stalno blejim s leševima
Prema rečima svedoka saradnika Bojana Hrvatina, Marko Miljković je bio opčinjen ubijanjem, što dokazuje poruka koju mu je jednom napisao:
"Moram na put malo da se odmorim, odlepiću, brate. Samo sa leševima blejim, čudno mi je kada vidim živog čoveka."
Hrvatin je izjavio da je Miljković obožavao i svoju kolekciju fotografija iskasapljenih žrtava.
- Imao je pun telefon tih slika, pa čak i leševa koje je ubio suparnički klan, pa ih je nama slao. Trup ceo s odsečenom glavom, tu konkretnu sliku mi je pokazao Miljković i rekao da to nismo uradili mi, već "škaljarci" - kazao je svedok saradnik.