26.08.2021.

18:50

Foto: SDT/Dan.co.me

Hronika

NOVE UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE BELIVUKOVIH LIKVIDACIJA U CRNOJ GORI! Velja i Marko slike ubijenih slali Kavčanima

Specijalno državno tužilaštvo predstavilo je na konferenciji za medije fotografije koje su među sobom razmjenjivali Veljko Belivuk i Marko Miljković sa ostalim članovima kavačkog klana. Na fotografijama se vidi beživotno telo žrtve koju su ubili u jednoj kući u Spužu.

Podsećamo, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore pokrenulo je postupak protiv više osoba zbog višestrukog ubistva. Optužnicom su obuhvaćeni Veljko Belivuk i Marko Miljković. 

Informer

 

Krivična prijava podneta je protiv četiri lica (B.V., M.M., J.N. i Ž.R.) zbog osnovane sumnje da su u drugoj polovini 2020 godine, na teritoriji Crne Gore, B.V. i NN lice formirali kriminalnu organizaciju, koja za cilj ima vršenje krivičnih dela radi sticanja nezakonite dobiti i moći. Optužen je i R. Živković. Predmet istrage je ubistvo Damira Hodzića i Adisa Spahića.

- Postoji osnovana sumnja da je okr. B.V sa još jednim N.N licem formirao kriminalnu organizaciju i da su članovi te krimiminalne organizacije do granice osnovane sumnje a prema prikupljenim dokazima bili M.M, J.N i Ž.R, svi državljani Srbije.

Prema dokazima koji su pribavljeni tokom komunikacije između okrivljenih putem kriptovanih mobilnih telefona koje su osumnjičeni koristili ova kriminalna organizacija je formirana radi vršenja neodređenog broja krivičnih dela ubistvo i teško ubistvo a radi sticanja nezakonite dobiti i moći, te se prema pribavljenim komunikacijama jasno utvrđuje da su se okrivljeni prethodno dogovarali o izvršenju pojedinih krivičnih dela na teritoriji Crne Gore. 

Informer

 

Tako su 14.10.2020.godine u Danilovgradu, okrivljeni B.V, M.M i J.N po prethodnom dogovoru lišili života više lica - oštećene H.D i S.A. U tome im je sa umišljajem pomogao okrivljeni Ž.R., koji je uz upotrebu kriptovanih mobilnih telefona i aplikacije “Sky” namamio oštećene H.D. i S.A. na mesto gde su ih čekali okrivljeni B.V.; M.M. i J.N. i gde su lišeni života.

Pribavljeni su dokazi da B.V. i M.M. nelegalno ušli u Crnu Goru mimo graničnih prelaza, i bez dozvole državnih organa Crne Gore, te su se na isti način i vratili u Srbiju nakon izvršenog krivičnog dela- rečeno je iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Specijalno državno tužilaštvo je u cilju prikupljanja materijalnih dokazala izvršilo pretrese na više mesta kao i pretrage terena radi pronalaženja posmrtnih ostataka H.D. i S.A., te su prikupljeni dokazi predmet veštačenja.

Informer

 

Iz komunikacija kriptovanih mobilnih telefona jasno i nesporno je utvrđeno da su oštećeni H.D. i S.A. lišeni života, jer komunikacije su eksplicitne u tom delu i to kroz činjenicu da su okrivljeni prema NN organizatoru slali kako slikovne tako i glasovne poruke, pa je tako dana 14.10.2020.godine B.V., NN organizatoru poslao fotografije, kao i glasovnu poruku iz koje jasno proizilazi da je okrivljeni B.V. odmah lišio života H.D. - rečeno je  iz Specijalnog državnog tužilaštva na kraju konferencije za medije.