01.09.2021.

09:08

Foto: Printscreen Instagram

Hronika

GOLU I UNAKAŽENU ŽENU BACIO PORED KONTEJNERA Analiza krvi muža iz pakla pokazala da je BIO PIJAN I DROGIRAN

Goran je u vreme jezivog iživljavanja imao zabranu prilaska supruzi, jer ju je često tukao i maltretirao, a ranije je osuđivan zbog nasilničkog ponašanja i oružja.


Kako smo saznali od izvora iz istrage, Nikolija je unakažena u ponedeljak oko tri sata posle ponoći, nakon što je s mužem došla kući sa jednog svadbenog veselja.

Batine posle svadbe
- Nikolijina svekrva je ispričala da joj je sin u vreme napada bio mortus pijan i da je i ona dobila batine u pokušaju da zaštiti snaju. Nakon užasnog iživljavanja, nasilnik je unakaženu ženu, golu i onesvešćenu, odneo na ulicu i bacio je pored kontejnera. Prolaznici su, šokirani prizorom, odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć, koja je teško povređenu Nikoliju prebacila u čačansku bolnicu, gde se lekari bore za njen život. U međuvremenu, nasilnik je uhapšen - rekao je naš izvor.
U čačanskoj bolnici rekli su nam da je Nikolija u veoma teškom stanju i da nije prebačena u Klinički centar "Kragujevac" zbog bojazni da ne bi preživela put.


- Nesrećna žena zadobila je brojne povrede, ostala je bez uha, polomljena su joj rebra, ima unutrašnje krvarenje i podlive i posekotine po čitavom telu. Nalazi se i dalje na odeljenju intenzivne nege bolnice u Čačku i u kritičnom je stanju - nezvanično su nam rekli u bolnici.
Policajci koji su radili na ovom slučaju ispričali su nam da ovakav slučaj mučenja i prebijanja nisu videli u svom radnom veku.

Informer

 


- Reč je o ekstremnom obliku nasilja u porodici i to stoji jasno navedeno u izveštaju koji je dostavljen tužiocu. Nikolija je i ranije više puta prijavljivala muža zbog nasilja i mi smo postupali po tim prijavama mnogo puta... Svaka naša intervencija je uredno zavedena i prosleđena Tužilaštvu - rekao nam je policajac i dodao:


- Iako sam se za ove godine rada u policiji nagledao svega, ovakav slučaj nisam imao. Žena je bila potpuno izubijana, od eksera na motki bila je sva iskidana po celom telu. Krvava, bez uha, polomljenih rebara i kostiju... Potpuno izobličena od batina... Tako isprebijanu našli smo je bačenu na asfalt, pored kontejnera u Zablaću.


Slučaj zverskog prebijanja vodi Osnovno javno tužilaštvo u Čačku. Dežurni tužilac Jasmina Lazović u ponedeljak je osumnjičenom odredila meru zadržavanja do 48 sati i on će biti saslušan danas u popodnevnim satima.

Tri krivična dela
Po nezvaničnim saznanjima, Goranu se na teret stavljaju tri krivična dela - dva se odnose na prebijanje sa teškim telesnim povredama supruge i majke, a treće se odnosi na kršenje mere zabrane prilaska supruzi zbog ranijeg nasilja u porodici.

Ako bude osuđen, preti mu od dve do deset godina zatvora za zversko prebijanje, dok mu za kršenje zabrane prilaska žrtvi sledi do 60 dana zatvora.
Goranu je posle hapšenja uzeta krv na analizu, koja je pokazala da je, osim alkohola, konzumirao i narkotike. 



Rođaka: Nikolija ranije bežala u Sigurnu kuću

Goranova rođaka i komšinica kaže da je nasilnik živeo u porodičnoj kući sa suprugom Nikolijom, njihovo četvoro dece, majkom i bratom.
- Niko u komšiluku nije znao da Goran ima meru zabrane prilaska supruzi i kući, jer se posle svakog incidenta vraćao iz policijske stanice kući i nastavljao po starom, do sledećeg dolaska policije. Nikolija je nekoliko puta bežala sa decom u Sigurnu kuću, ali ona bi mu se uvek vratila, a Goran bi je tada još više tukao i maltretirao. Nije mogla da se vrati ni u roditeljski dom, ne znam zašto... Verovatno je strahovala da muž ne naudi deci - priča njihova rođaka iz Zablaća.