07.09.2021.

15:29

Foto: K.R.

Hronika

NEVENČANOG SUPRUGA UBILA LETVOM U KREVETU! Žalila se da je tuče, ali niko nije očekivao da će OVAKO DA MU PRESUDI/VIDEO/FOTO/

Ona je počinila zločin nepuna četiri dana nakon što se vratila iz bolnice u Kragujevcu, gde je lečena od covida. Dobricu je usmrtila letvom, dok je ležao u krevetu. Uhapšena je i nalazi se u pritvoru.

Šta je motiv zločina, znaće se tek nakon istrage, ali za sada se sumnja da je u pitanju psihička labilnost i nemaština u kojoj je ovaj par godinama živeo.

Informer

 

Kako kaže Ljubomir Rašić Buca, bivši sekretar Mesne zajednice i matičar, "živeli su od socijalne pomoći, i bili su siromašni".

- Dobijali su od opštine oko četiri metra drva za ogrev, i pomoć nekoliko outa godišnje. Lokalni pekar im je davao hleb besplatno... Imaju sina Dragana, koji sad ima 38 godina, mentalno je bolestan, i već odavno se nalazi u domu za takva lica u Tutinu.

Informer

 

Dobrica je bio miran i tih čovek, početkom devedesetih je bio na ratištu. Bio je bolestan, operisao je čir na želucu. Ljiljana je radila za nadnicu, bila je sitna žena, nejaka... Davali su joj nešto novca i namirnice da imaju da se prehrane... Žalila se ranije da je muž tuče, ali nije htela da prijavi policiji, priča Ljubomir Rašić.

Informer

 

Komšije ovog povučenog para tvrde da su sve njihove svađe bivale zbog nemaštine. Kažu da je Ljiljana, dan pre nego što je digla ruku na muža, kukala kako tri dana nisu imali šta da jedu. Živeli su ranije u obližnjoj kući koju je Centar za socijalni rad procenio kao neuslovnu, pa su prešli stotinak metara dalje. Tu se i dogodio zločin.

Informer

 

U sobi, u kojoj je sradao Dobrica, je krevet, na njemu jastuk sa tragom krvi... Kraj prozora tepsija sa gibanicom. U dvorištu dva petla. Na vratima razvučena policijska traka... Dragomir Popović je njihov komšija, živi 300 metara dalje.

- Bili su siromašni, ali nisam znao da su se svađali... Jave se uljudno, tu su deset godina... Iznenadilo me je sve to, jer se u našem selu ovo do sada nije dešavalo, kaže Dragomir. Stradali Dobrica će biti sahranjen u Sepcima, nakon obdukcije, o trošku opštine.