10.09.2021.

08:50

Foto: Ns uživo

Hronika

Bivši policajac na poternici zbog likvidacije u Novom Sadu

Kako mediji prenose, Goranac i Bogdanović, godinama su bili bliski prijatelji i čak se za jedno krivično delo zajedno nalaze na istoj optuženičkoj klupi.

- Bogdanović i Kovačević su dugogodišnji prijatelji i čak žive u istom delu grada na svega stotinak i nešto metara jedan od drugog. Praktično iza ugla, na minut udaljenosti. Budući da se znaju dugo, Bogdanović je tačno znao gde Goranac živi, gde se i sa kim kreće, koje kafiće posećuje i kakve su mu dnevne navike - kaže izvor Blica.

Kako navodi, sumnja se da je uloga bivšeg policajca, koji je udaljen iz službe upravo zbog veza sa kriminalcima, bila ta da obezbedi sve potrebne informacije neposrednim izvršiocima zločina.

- Oni su na osnovu njih krenuli u praćenje i proveru Goranca birajući kada bi bio zgodan momenat da ga likvidiraju. Budući da su iza sebe ostavili puno tragova stiče se utisak da su reagovali impulsivno te da su praktično probali da iskoriste zgodnu priliku za napad kada nije bilo vreme za to. Pomislili su da će uspeti u svojoj nameri ali izgleda da nisu dobili ’’zeleno svetlo’’ nalogodavca jer nisu imali pripremljenu kompletnu odstupnicu kakva se inače priprema u ovakvim kriminalnim delima pa su ostavili brojne tragove – objašnjava sagovornik.


Podsetimo, mafijaška sačekuša odigrala se u četvrtak, 2. septembra, oko 21.30 u Cankarevoj ulici u Novom Sadu. Meta napada je bio Goran Kovačević Goranac, ali spasio ga je Uroš Stefanović tako što se suočio sa napadačima, što ga je na kraju koštalo života.

Ubice su zatim pobegle i u žurbi ostavile "pežo partner", iz kog su pucali, a u njemu je policija našla mnoštvo bioloških tragova.