16.09.2021.

10:17

Foto: Informer.rs/B.P.

Hronika

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV VOZAČA KOJI JE USMRTIO DEČAKA NA KARABURMI Evo kolika mu kazna preti!

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, u dokaznom postupku tužilaštvo je ispitalo oštećenog i sedam svedoka, pribavilo podatke o ranijoj osuđivanosti okrivljenog i naložilo neophodna veštačenja.

- Nakon što su komisija veštaka medicinske i saobraćajne struke dostavila nalaz i mišljenje i nakon što su utvrđene sve okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nezgoda tužilaštvo je u periodu kraćem od dva meseca od dana izvršenja krivičnog dela podnelo optužni akt Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv okrivljenog. Optužnim aktom je predloženo da sud, nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka, okrivljenog osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 deset godina, kao i meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 5 pet godina.

Takođe, Tužilaštvo je predložilo da se Galiću produži pritvor.

Podsetimo, nesreća se dogola 18. jula, kada je na dva dečaka i njihovog oca, dok su prelazili pešački prelaz  u Ulici Marijane Gregoran, naleteo automobil. U saobrajnoj nezgodi otac M.B. zadobio je lake telesne povrede, dok su oba sina teško povređena, a stariji je preminuo u bolnici nakon nekoliko dana.

Galić se na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem.

On je nakon nesreće napustio lice mesta, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija, i nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Više puta je bio osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela.