16.09.2021.

13:54

Foto:

Hronika

"Vidi šta si nam uradio! Upropastio si nam život... " Belivukova žena došla iz Grčke da se porodi u Srbiji, ali ovde neće ostati da živi

Njih dvoje dobili su treće dete, pošto već imaju ćerku i sina.


Belivuk je vest o prinovi dobio u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, gde se nalazi još od 4. februara zbog serije ubistava, šverca droge i drugih teških krivičnih dela.

Veruje našim lekarima
Bojana je, inače, prethodnih nekoliko meseci s ćerkom i sinom bila u Grčkoj, ali se pred porođaj vratila u Srbiju.
- Bojana je odlučila da se porodi u Beogradu u privatnoj klinici u kojoj radi doktor koji ju je porađao i prethodna dva puta. U njega je imala najviše poverenja, pa je to bio glavni razlog što se nije porodila u Grčkoj - rekao je izvor našeg lista i dodao da se Bojana i beba osećaju dobro:


- Bojana će se najverovatnije brzo vratiti u Grčku, jer je čvrsto rešila da više ne živi u Srbiji. Ona i deca su ovde bili pod velikim pritiskom nakon što su se u javnosti pojavili svi monstruozni detalji zločina klana Velje Nevolje.


Belivukova supruga, naime, nije učestvovala u zločinima i, po svemu sudeći, nije ni znala mnogo o tome šta je on radio dok je bio na čelu koljačkog klana. Prilikom hapšenja Belivuka, 4. februara, inspektori su u njegovom stanu na Zvezdari zatekli Bojanu i dvoje dece, pri čemu je ona tada urlala od besa na muža, koji je bio vezan lisicama.

Informer

Privođenje klana Velje Nevolje


- Vidi šta si nam uradio! Upropastio si nam život... - vikala je tada Bojana.
Ona je potom odvedena u policijsku stanicu kako bi dala izjavu, ali je inspektorima samo kratko poručila: "Naravno da ne želim da razgovaram sa vama." Nakon toga puštena je kući.
Kako je Informer ranije pisao, Bojana je u vreme Veljinog hapšenja tek bila zatrudnela.
- Tada je još verovala mužu da nije činio teška krivična dela. Mislila je da je uhapšen zbog nekih nasilničkih izgreda, kao vođa Partizanove navijačke grupe "Principi", i da će se brzo naći na slobodi. Međutim, u narednim mesecima u javnosti su se sve češće pojavljivali dokazi u vidu fotografija i snimaka jezivih mučenja, ubijanja i kasapljenja protivnika klana, koje je naredio i sprovodio njen muž, pa je Bojana tada shvatila da se udala za monstruma i da mu ne gine doživotna robija - rekao je naš izvor.

Proširenje optužnice?
Inače, Specijalno tužilaštvo podiglo je 30. jula optužnicu protiv Belivuka, Marka Miljkovića i još 28 pripadnika njihove kriminalne organizacije koji su se krili iza navijačke grupe "Principi".
Postoje čvrsti, neoborivi dokazi da je ova banda svirepo mučila, ubila i iskasapila najmanje pet ljudi u "kući strave" u Ritopeku - Milana Ljepoju, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija i Aleksandra Gligorijevića Pukija. Pošto postoje ozbiljne indicije da su Belivuk i Miljković odgovorni za još niz ubistava u Srbiji, ali i u Crnoj Gori i drugim zemljama regiona. Istraga protiv ovog klana se zato nastavlja, a optužnica će najverovatnije biti proširena.


Biznis na Partizanu
Bojana Belivuk je bila suvlasnik u nekoliko preduzeća, ali se veruje da je njen potpis na dokumentima tih firmi bio samo formalan, dok je njen muž o svemu odlučivao. Većini tih firmi sedište je bilo u Humskoj 1, na stadionu Partizana.
Jedna od njih je "B&B drive", gde su suvlasnici sa po 50 odsto udela dve Bojane - Belivuk (Veljina supruga) i Vučeljić (supruga Aleksandra Vučeljića, koji je uhapšen s Belivukom). Na istoj adresi je i firma "South car", u kojoj je likvidacioni upravnik, pošto je u procesu gašenja, upravo Bojana Vučeljić. Ime Bojane Belivuk pominje se u još dve firme - "Coffee factory" i "Jugoagent fluviale holding".