17.09.2021.

08:26

Foto: Privatna arhiva

Hronika

ISPOVEST OGNJENA PETKOVIĆA NAKON PRITVORA Agonija je prošla, ali će ožiljci ostati za ceo život

U ispovesti za Alo! Ognjen otkriva da je za 117 dana proživeo mentalni pakao. Hapsili su ga, kako kaže, kao kriminalca, da bi mu u policiji i tužilaštvu „ispirali mozak“, a u duševnoj bolnici u Toponici punili glavu „da će mu biti lakše ako prizna i ode da odleži šest-sedam godina“.  

- U pola noći nam je u dnevnu sobu upalo više od 20 policajaca i inspektora u civilu, dok su na terasi, ispred kapije i na ulici bili naoružani pripadnici Žandarmerije i vozila s rotacijom! Kad su me sproveli na poligraf, rekli su mi da opišem ceo dan od buđenja do slavlja u „Oazi“, ali čim sam naveo da sam zamahnuo prema Aleksi, rekli su slavodobitno: „Tako je, rekao si istinu! Posle toga je stajao devet sekundi i pao.“ Ponavljao sam da je Aleksa eskivirao udarac, ali su oni bili srećni što su našli počinioca na način koji su zamislili. Počeli su da naručuju piće i nazdravljaju: „Nikada brže nismo rešili slučaj!“ Pili su kao da je Nova godina, a na poligraf me nisu ni odveli - priča Ognjen, i dodaje je pritisak nastavljen i kod tužioca.

Informer

Ubijeni Aleksa Stojmenović

- Bio sam uzrujan, pa sam tražio da odem u toalet i da mi pozovu medicinsku pomoć. Kada sam se umio, tužilac Mirjana Velimirović mi je ponudila čokoladu, koju sam uzeo misleći da ima dobru nameru. Međutim, kad su me u tri ujutru poveli kod sudije, ona je vratila čokoladu u ladicu, govoreći: „Za ostale nema čokolade jer nisu počinili tako težak zločin kao ti“ - ističe Ognjen, i dodaje da je pravi šok usledio u duševnoj bolnici u Toponici gde su procenjivali njegovu zrelost.

- Doktori su mi sedam dana punili glavu da sam glavni krivac, govoreći: „Dečko je preminuo, ti si živ. Lakše će ti biti da priznaš i odležiš šest-sedam godina.“ Ponavljao sam da je Aleksa izbegao udarac, ali su oni tvrdili da su u izveštaju policije pročitali da sam ja krivac. Video sam da sam u velikom problemu i počeo sam psihički da popuštam, ali sam dobio novu nadu posle vesti da se na snimku jasno vidi da sam Aleksu promašio i da ga je neko udario pivskom flašom u glavu - kaže tinejdžer.

Podsetimo, Apelacioni sud u Nišu je odbio zahtev Višeg javnog tužilaštva u Nišu da Ognjenu produži pritvor i pustio ga da se brani sa slobode jer je Nacionalni centar za kriminalističku forenziku utvrdio da Aleksu nije ni dotakao.