17.09.2021.

12:47

Foto: printscreen

Hronika

Posle surove likvidacije u kući u Crnoj Gori, ekipa Velje Nevolje "odradila" još jedan DETALJNO OSMIŠLJEN PLAN

Kako je ranije saopšteno, krvava ubistva dogodila su se u jednoj kući pored Danilovgrada, u koju su žrtve namamljene. Sada su crnogorski mediji objavili detalje iz kuće strave, odnosno kako su osumnjičeni prikrivali tragove svog jezivog zločina.

- Utvrđeno je da su radili grube radove u unutrašnjosti kuće, odnosno da su zidove skroz strugali, potom gletovali i krečili, kao i da su u kući nedavno zamenjene pločice, parket i nameštaj. To je učinjeno kako bi se otklonila mogućnost da se pronađu tragovi krvi, DNK žrtava, ili bilo kakav drugi trag. Ipak, veštačenja su u toku, a mimo toga prikupljaju se i ostali dokazi - rekao je izvor Vijesti i dodao:

Potraga za dokazima

- Upoređivane su i veštačene fotografije koje su međusobno razmenjivali, a na kojima se u toj kući vide oštećeni. Takođe, to je utvrđeno i po nekim karakterističnim prostorijama, rasporedu, lokaciji...

Kuća u kojoj su prema tvrdnjama Tužilaštva i policije, 14. oktobra prošle godine prvo namamljeni pa ubijeni Hodžić i Spahić, nalazi se u spuškom zaseoku Stanjevića rupa.

Informer

Policija Belivuka i Miljkovića sumnjiči za dva ubistva u Danilovgradu

Ono što je i dalje misterija za policiju jeste na koji način su tela ubijenih uklonjena iz kuće, i ko je je sve učestvovao u tome, s obzirom na to da se beograska ekipa osumnjičenih već iste večeri vratila za Srbiju.

- Hodžić je ubijen odmah kada je sa Milem Radulovićem, Živkovićem i Spahićem ušao u kuću. Belivuk ga je iz vatrenog oružja pogodio u predjelu glave. Na Spahića, koji je krenuo da beži, istovremeno su fizički nasrnuli Miljković i Janković, kojeg su potom vezali, a onda i ubili. Tada su uhvatili i vezali i Radulovića. Nije utvrđeno gde su njega odveli, ali se sumnja da je već iste noći, odnosno u noći između 14. i 15. oktobra ilegalnim putem prebačen u Srbiju - kazao je sagovornik iz istrage.

Presudio mu hicem u glavu

Detalji jezivog dvostrukog ubistva su navedeni ranije u saopštenju Tužilaštva, u kome se precizira da su osumnjičeni Belivuk, Miljković i Janković ubili Hodžića i Spahića, a da im je u tome pomogao Živković, tako što je prethodno obezbedio kuću u koju su namamljeni pa likvidirani.

- R.Ž. je stupio u telefonsku komunikaciju sa H. D. koji je određen da bude ubijen od strane kriminalne organizacije, te je koristeći prethodno stečeno poverenje, tražio oštećenima da dođu u naselje Spuž u opštini Danilovgrad u kuću koju je koristio, a kako bi se videli. Za to vreme su osumnjičeni B. V., M. M. i J. N. nelegalnim putem, mimo graničnih prelaza, ušli u Crnu Goru i došli do kuće Ž. R., a sve u cilju realizacije kriminalnog plana ubistva oštećenih S. A. i H. D., pa je 14. 10. 2020. godine oko 15.00 časova, po dolasku oštećenih u kuću Ž. R., osumnjičeni B. V. odmah lišio života H. D. na način što je pucao iz vatrenog oružja i pogodio ga u predelu glave nanoseći mu povrede usljed kojih je nastupila smrt - naveli su iz Specijalnog tužilaštva.