26.09.2021.

17:37

Foto:

Hronika

HTEO DA BEŽI KA BEOGRADU, PA POKUŠAO NA AUTO-PUT! Detalji filmske potere za osuđenikom u Staroj Pazovi!

Filmska potera za odbeglim zatvorenikom Radulovićem, koji je upravljao ukradenom “opel vektrom” sa falsifikovanim tablicama, okončana je sudarom u centru Stare Pazove. Bežeći od patrole novosadske policije udario je u vozilo “audi A4” koje je dolazilo iz suprotnog pravca. Nakon toga je zakačio i policijsko vozilo koje ga je pratilo i zabio se u kanal. Kako se saznaje, tom prilikom lakše je povređen i policajac iz vozila.

Radulović je ranije pobegao iz Padinske skele, automobil je ukrao u Despotovu, a identifikovan je u blizini Novog Sada, u Bačkom Petrovcu.

On je prvo pokušao da ode na auto-put, ali nije mogao da prođe naplatnu rampu. Okrenuo je vozilo kada je shvatio da bi mogao biti uhvaćen i zaputio se ka starom putu za Beograd. Novosadska policija ga je stigla u Staroj Pazovi. Hitna pomoć je na licu mesta povređenom policajcu pružila pomoć i on je dobro. Zatvorenik će uskoro biti vraćen u Padinsku skelu – rekao je izvor blizak istrazi.

Radulović se tereti se za tri krivična dela, neovlašćeno korišćenje vozila, falsifikovanje automobilskih tablica i ugrožavanje javnog saobraćaja.

Automobil je potpuno smrskan i prava je sreća što nema teže povređenih. Izbio je čak i manji požar koji su vatrogasci brzom intervecijom ugasili. Hitna pomoć na licu mesta pomogla je zatvoreniku nakon čega je priveden.

Policijska Škoda Oktavia u udesu je ostala bez jednog točka.

Beg, potera i hapšenje Radulovića moguće je da su epilog prošlogodišnjih krađa za vreme policijskog časa. Mediji su pre nešto više od godinu dana izveštavali o Momiru Raduloviću iz Miljevića kod Golupca koji je sa jednim rumunskim državljaninom priveden zbog sumnje da su učinili više teških krađa.

Uhapšeni zbog sumnje da su od 1. do 4. aprila ove godine, za vreme vanrednog stanja i policijskog sata, tokom noći upadali u ekonomska dvorišta u Srednjevu kod Velikog Gradišta i Miljevića kod Golupca, gde su sa traktora i druge mehanizacije skidali akumulatore i krali naftu – saopštila je tada policija.

Jedne noći, početkom aprila, presrela ih je policijska patrola i kod njih pronašla ukradenu robu, za koju su rekli da su je kupili i idu da je prodaju ili menjaju. Tada su i uhapšeni. Ukupna šteta koju su pričinili krađama procenjuje se na oko 200.000 dinara, a za ova dela zaprećena je kazna od 1 do 8 godina zatvora.