02.10.2021.

11:39

Foto: D.K.

Hronika

U POTRAZI ZA ĐOKIĆIMA POLICIJA BLOKIRALA SELO TEŠICU! Forenzičari u zapaljenom automobilu traže biološke tragove/PRVE FOTOGRAFIJE/

Kako saznajemo, automobil je pronađen na nepristupačnom terenu, nekih 50 metara od reke. Policija je odmah blokirala čitavo područje i zabranila prolaz svima, kako ne bi došlo do uništavanja dokaza. U zapaljenom vozilu nisu pronađena tela. Forenzičari trenutno pregledaju šasiju i ostatke izgorelog automobila, u potrazi za biološkim tragovima.

Na licu mesta je veliki broj pripadnika Kriminalističke policije, koji pažljivo češljaju teren ne bi li pronašli tragove koji će policiju odvesti do tročlane porodice kojoj se u nedelju izgubio svaki mogući trag. Zna se da je kamera snimila automobil u delu sela Tešica oko 02.20 sati, u noći nestanka porodice. 

Informer

 
Čeka se tužilac da izvrši uviđaj, stigao brat nestale gordane

Automobil je pronađen u delu šume, gde se nalazi separacija za eksploataciju peska. Kako saznajemo, policija je blokirala put i čeka se dežurni tužilac da izvrši uviđaj.

Na lice mesta stigao je i Novica Aritonović, brat nestale Gordane.

Podsetimo, Goran Đokić (57) se u nedelju sa suprugom Gordanom (56) i ćerkom Lidijom (25) vraćao iz sela Moravac, gde je bio u kući svoje majke.

Informer

 

Oni se te noći nisu ka Aleksincu kretali uobičajenim putem, odnosno nisu skrenuli na prvoj raskrsnici, već su se zaputili kontraputem. Poslednji put ih je kamera uočila baš u selu Tešica, koje je na nekih osam kilometara od Moravca, i to dva sata kasnije.

U tih 120 minuta se dogodila misterija. Prvo idu asfaltnim putem, prelaze na makadam, pa ponovo na asfalt. Ili su išli preko njiva, ili je vozilo stajalo. Kamere nisu posle i pre toga registrovale neko prateće vozilo. Pretpostavka je da su išli alternativnim putevima ka Nišu.