03.10.2021.

14:52

Foto: M. V.

Hronika

Ivan zadavio rođenog brata zbog žene

On je saslušan u prisustvu advokata dodeljenog po službenoj dužnosti i tada je priznao delo za koje se tereti. Zbog njegovog priznanja, očekuje se da se istraga brzo okonča i da se zakaže prvo ročište suđenja.

Inače, osumnjičeni je sa pokojnim bratom živeo u  podrumu jedne zgrade u Kučevu, punom smeća i fekalija.

Sa njima je  živela i Olivera N. (47), koja je bila glavni uzrok svađe i ubistva. Pošto se oko 17 sati vratio iz kafane, Ivan je napao brata da živi sa njegovom ženom. Ovaj je uzvratio da je ona i njegova žena, a onda je među njima započela svađa i tuča. Kada je brata zadavio rukama, Ivan je otišao ponovo u kafanu i tamo pred gostima izjavio „Ubio sam govedo“.

Ubrzo nakon toga slučaj je prijvaljen policiji, koja ga je pronašla i uhapsila, uz određenje pritvora od 48 sati.

U daljem toku istrage, saslušaće se svedoci, a obaviće se i veštačenje mentalnog stanja osumnjičenog, da bi se utvrdilo da li je u trenutku izvršenja ubistva bio uračunljiv.

Takođe, obaviće se i obdukcija tela ubijenog, u Zavodu za sudsku medicinu u Beogradu. Iz izvora bliskog istrazi, saznajemo da je osumnjičeni u vreme zločina imao 1,96 promila alkohola u krvi. Da li je tada i njegov brat bio pijan, utvrdiće se obdukcijom. 

Prema pričama komšija, braća su se često svađala i tukla i pozivala policiju, tako da je njima već duže vreme poznato da se oni nisu slagali. Za delo za koje se osumnjičeni tereti, propisana je kazna od 5 do 15 godina zatvora.