13.10.2021.

07:00

Foto:

Hronika

Organizator "elitne prostitucije" otkriva ekskluzivno za Informer: Neću više da budem makro, već lajf kouč!


Šapčanin Mihailo Maksimović (39), optužen da je godinama posredovao u "elitnoj prostituciji", ekskluzivno za Informer otkriva da neće više biti makro, već lajf kouč (savetnik za život)! Maksimović se od kraja novembra prošle godine nalazi u kućnom pritvoru, u kojem piše knjige o fenomenu prostitucije i studiozno se priprema za novi životni poziv.

Završio obuku

Mihailo kaže da trenutno čita mnogo stručnih knjiga u vezi sa takozvanim lajfkoučingom, što mu je postalo velika strast. Pre zatvorskih dana završio je nekoliko kurseva i obuka iz oblasti savetovanja za lepši i kvalitetniji život kako bi se u budućnosti preorijentisao na to novo zanimanje.

Ovih dana privodi kraju svoju prvu od tri knjige iz serijala "Javna tajna", koja bi u štampi trebalo da se nađe krajem meseca.

- Prvi roman, pod nazivom "Mnoga lica Marije Magdalene", istinita je priča na 250 strana o devojkama koje su se bavile prostitucijom i koje su radile za mene. To je tek prva knjiga, a imam materijala za bar još dve. Namera mi je bila da na taj način otkrijem mnoge strogo čuvane tajne i istinite priče o prostitutkama i njihovim klijentima - ističe Maksimović na početku razgovora.

Informer

Mihailo Maksimović

Na pitanje kako je došao na ideju da se uhvati pera i podeli sa čitaocima svoje bogato iskustvo oko organizovanja prostitucije, naš sagovornik odgovara:

- Dok sam bio u zatvorskom pritvoru, pažljivo sam pratio situaciju u vezi sa mojim slučajem i uopšte fenomenom prostitucije. Shvatio sam da je to vrlo popularna tema i osetio potrebu da joj dam svoj doprinos kao neko ko je godinama direktno bio umešan u tu priču. Odnosno da ponudim novu i širu sliku o "najstarijem zanatu" u Srbiji i regionu.

Sami će se prepoznati

Imena u knjizi sam sakrio, ali verujem da će se mnogi klijenti prepoznati po opisu

Mihailo Maksimović

Kontroverzni Šapčanin tvrdi da mu ni u jednom trenutku nije bila namera da svojim pisanjem bilo koga uplaši, imajući u vidu činjenicu da su se među klijentelom devojaka koje su radile za njega nalazile i mnoge poznate ličnosti iz sveta politike, biznisa i sporta.

- Cilj mi je bio da predstavim realnu sliku i kroz autentične situacije prodrmam društvo u kojem živimo i razbijem predrasude. Knjige nisu uperene protiv bilo koga lično. Naravno da u njima pominjem i klijente čiji su likovi stvarni i verujem da će se sami prepoznati po opisu. Međutim, nema razloga za brigu, pošto su i oni i prostitutke zaštićeni izmišljenim imenima.

Fer i pošten odnos

Inače, afera "Elitna prostitucija" otkrivena je početkom 2019, kada su dve devojke uhapšene u jednom beogradskom hotelu sa turskim državljanima. Već krajem marta Maksimović je uhapšen na aerodromu i u zatvorskom pritvoru je proveo godinu i po dana.

Na početku suđenja Maksimović je priznao da je bio makro, ali je isticao da je bio "fer i pošten", da su prostitutke kod njega radile "na dobrovoljnoj bazi" i da su zarađivale i po 10.000 evra mesečno! Izričito je naglasio da je kod njega na prvom mestu uvek bila zagarantovana apsolutna diskrecija i da su se svi morali pridržavati tri striktna pravila: ne lagati Mihaila, ne pričati klijentima o drugim klijentima i nikome ne odavati imena devojaka koje rade. 

Osnovao izdavačku kompaniju

Mihailo Maksimović otkrio nam je i da je osnovao izdavačku kompaniju pod nazivom "Votum", isključivo za potrebe štampe sopstvenih knjiga. U toku je, kako je rekao, prelom prvog romana i priprema naslovne strane. Što se tiče slobodnog vremena u periodu od dva sata svakog dana koje može da provede van kućnog pritvora, Mihailo kaže da ga koristi uglavnom za odlazak u teretanu.