13.10.2021.

11:16

Foto: Informer

Hronika

NADRILEKARKI OLGICI MARKANOVIĆ UKINUT PRITVOR! Barbi doktorka dobila nanogicu?!

Kako saznajemo nadrilekarka Olgica Markanović dobila je nanogicu. U kućnom pritvoru će moći da je posećuju majka, sestra i maloletno dete.

Naredno suđenje zakazano je za 17. decembar, tada bi trebalo da se pojavi drugooktivljena koja ne dolazi na pretrese jer ima visoko rizičnu trudnoću. Oglici je određeno da u posetu mogu da dolaze, majka, sestra i maloletno dete - rekla je Irina Borović, advokat.

Markanović se u zatvorskom pritvoru nalazila od početka juna.

Uhapšena je 1. juna, a na teret joj se stavlja da je od aprila prošle do polovine januara ove godine, u neregistrovanom Medicinsko-estetskom centru Tayas pružala i izvodila medicinske estetske zahvate nad pacijentima (spaljivanje hrskavice nosa, spaljivanje mladeža i ožiljaka, spaljivanje kapaka) i usmeno prepisivala lekove, što je sve za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja 11 pacijenata.

U tome joj je, kako se tvrdi, pomagala J. T., koja joj je, navodno, omogućila prostor, primala pacijente i davala im konsultacije.

Na prvom pripremnom ročištu advokati odbrane Palibrk, kao zastupnik Tasićeve, i Borivoje Borović, kao branilac Markanovićeve, tražili su da se procesi dvema optuženima razdvoje jer je neizvesno kada će Jasmina biti u mogućnosti da se pojavi pred Sudom, a Olgica Markanović bi čekajući to vreme provodila u pritvoru. 

Prethodno odbijen zahtev da joj se mera pritvora preinači u kućni pritvor, uz mogućnost posete svega tri osobe - majke, sestre i maloletnog deteta kome je ona staratelj, ovog puta je usvojen