21.10.2021.

12:59

Foto: printscreen

Hronika

RAZBOJNIKU KOJI JE NASRED ULICE OPLJAČKAO STARCA ODREĐENO ZADRŽAVANJE! Posle saslušanja biće doneta odluka o pritvoru!

Naime, osumnjičeni B.M. (36) je u utorak 19.10. oko 14 časova u ulici Petra Kolendića, na Zvezdari, oštećenog B.S. (64) oborio na zemlju, pa upotrebom sile, iz džepa njegove jakne uzeo novac u iznosu od 245.000,00 dinara i pobegao sa lica mesta.

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Policijski službenici MUP, PU za grad Beograd, PS Zvezdara prikupili su dokaze iz kojih proizilazi osnov sumnje da se u radnjama osumnjičenog  B.M. (36) stiču svi bitni elementi krivičnog dela Razbojništvo. Osumnjičeni B.M. (36) je deo oduzetog novca potrošio na kocku, heroin i garderobu, a zatim je od preostalog dela novca kupio 1.200 evra.

Navedena opojna droga heroin, kao i novac u iznosu od 1.200 evra su pronađeni i oduzeti od osumnjičenog uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima.

Osumnjičeni B.M. (36) biće saslušan 22.10.2021. godine pred postupajućim zamenikom javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, nakon čega će u zavisnosti od njegove odbrane, kao i od činjenice da li je osumnjičeni ranije osuđivano lice, biti doneta odluka o predlaganju pritvora.

U daljem toku dokaznog postupka tužilaštvo će ispitati oštećenog B.S. (64), eventualne svedoke, pribaviti snimke sa sigurnosnih kamera, po potrebi naložiti veštačenja i izvesti druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Podsetimo javnost je šokirao snimak sa sigurnosnih kamera na kom se vidi kako Bojan M. prilazi B.S., koji se jedva kreće, obara ga na beton i iz unutrašnjeg džepa mu otmi novac.