22.10.2021.

09:48

Foto: Privatna arhiva

Hronika

IZIGRAVAO VERNIKA I IŠAO NA HILANDAR, A UBIO BRATA?! Džonić objavljivao fotografije sa Svete gore, pa presudio porodici Đokić?! /FOTO/

On i žrtve su bili veoma bliski i znali su se celog života, nikada nisu imali međusobnih problema.

Javnost je iznenađena svirepim zločinom za koji se sumnjiči Džonić, dok komšije i poznanici za njega nemaju reči hvale.

Iako se Goran Džonić u javnosti predstavljao kao vernik i objavljivao fotografije sa Svete gore i posete manastiru Hilandaru, komšije kažu da je bio razmažen, prgav i osvetoljubiv, čak ih ne čudi previše što je počinio ubistvo.

- Roditelji su mu radili u inostranstvu, tamo su i penziju dočekali, u njihovoj kući je uvek bilo puno novca. Goran je bio razmažen, naviknut da ima para kao blata, i sve je u životu završavao novcem. Imao je uvek najbolje motocikle i automobile. Nije podnosio poraz, niti da bude drugi... Mislim da je to razlog što nije voleo brata koji je postajao sve imućniji - navodi čovek koji odlično poznaje Džonića. 

Informer

Džonićeve objave sa Hilandara

Goran je osumnjičen da je u noći između 26. i 27. septembra presreo rođake prilikom povratka iz sela Moravac kući u Aleksinac i na još neutvrđen način naveo ih da odu do zabačenog područja zvanog "Dudine Bare". Tamo je ubio sve troje, tela zapalio a zatim ih bacio u jamu.

Njihovo vozilo odvezao je 12 kilometara dalje u priobalje Južne Morave na području Tešice i zapalio ga. Navodno je osumnjičen jer je na imanju jednog od sinova pronađen ukradeni novac i neki predmeti koji ga povezuju sa zločinom.

Džonić bio jedan od prvih koji je ispitan u vezi sa otmicom i ubistvom Đokića, ali je bio veoma uverljiv da nema veze s tim zločinom.

- Inspektorima je ipak i dalje bio sumnjiv, pa je nekoliko puta privođen na saslušanje, gde je i poligrafski ispitan. Poligraf je iz drugog puta pokazao da ipak krije nešto, pa je naložen detaljan pretres njegovog imanja. Tada je otkriveno da je skoro 200.000 evra, koje je oteo od Đokića, zakopao u svom dvorištu - otkrio je naš sagovornik.