26.10.2021.

14:15

Foto:

Hronika

ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO STEFANA FILIĆA! Roditelji ubijenog mladića u agoniji, samo pravda može da ih vrati u život!

Na pretresu je trebalo da se, po nalogu Sudskog Veća, tim medicinskih veštaka, uporedo
reprodukujući snimak od strane Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra, izjasni da li je još neki od udaraca pesnicom u glavu, u direktnoj vezi sa smrću Stefana Filića.

-Zbog opravdanog nedolaska nekih od članova, današnje ročište je odloženo za 26. novembar,
kad bi trebalo da se stručni tim lekara sudske medicine dr.Bogdanović, dr.Savić i dr Vesna Popović dodatno izjasne o eventualnim promenama ukoliko ih ima – kaže za Informer Javorka Marković, tetka tragično stradalog mladića.

Informer

 
Šut u glavu fatalan po Stefana

Na ranije održanom pretresu, podseća ona, nedvosmisleno je potvrđeno da je šut u glavu zadat
od strane Nikole Bojovića,bio presudan za Stefanovu smrt, ali da su i ostali udarci naneti od
strane svih aktera, koji su mu zadavani jedan za drugim u kratkim intervalima, mogli biti kobni

Naime, veštaci, dr Bogdanović i dr Savić, su nedvosmisleno potvrdili da je Stefan dobio više udaraca u predelu glave uglavnom pesnicama, ali da je glavni uzrok smrti nagla rotacija glave i hiperekstenzija mozga koja je dovela do oštećenja i kidanja produžetaka nervnih ćelija i moždanice, što je posledica prejakog šuta u glavu takozvanim obuvenim stopalom koji je Stefanu zadao Nikola Bojović u trenutku kad je Stefan nepomično ležao.

- Što se mene lično tiče i Stefanove porodice, svi učesnici imaju određenu odgovornost i krivicu i svi će biti kažnjeni, to se uopšte ne dovodi u pitanje, a koliko i kad odlučiće pravosudni organi.

Ove skrhane roditelje od prevelikog bola i tuge, može samo pravda da vrati u život – kaže naša sagovornca.

Informer

Stefan Filić
Preminuo posle 30 dana kome 

Podsećamo, osamnaestogodišnji Stefan Filić preminuo je nakon 30 sati provedenih u komi, od povreda koje su mu 2. februara 2020-te, ispred diskoteke u Velikoj Plani nanela dvojica optuženih, i to samo zato jer je pokušao da od nasilnika odbrani svog mlađeg brata i druga.

Posle zadobijenih udaraca pao je na pločnik, a Nikola Bojović ga je tada šutnuo u glavu. Prvobitno, dvojica optuženih privedeni su osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani, ali je nakon smrti Stefana Filića slučaj preuzelo Više javno tužilaštvo u Smederevu, a protiv njih podneta optužnica za teško ubistvo.