02.11.2021.

13:02

Foto:

Hronika

KONTIĆ JE MLADIĆU U NESVESTI POLOMIO OBE RUKE! Na sudskom ročištu advokat protestovao: NJEMU JE UNAPRED PRESUĐENO!

Ročište je bilo zatvoreno za javnost, a glavni pretres je zakazan za 1. decembar. Međutim, Kontićev advokat Dejan Bugarski je posle pripremnog ročišta kazao da odbrana ne osporava da je došlo do tuče, ali da ni u kom slučaju se ne može raditi o krivičnom delu ubistva u pokušaju.

- Zaista je neverovatno da uprkos činjenici postojanja dokaza u ovom predmetu na osnovu kojih se na nesumnjiv način utvrđuje da kritičnom prilikom oštećenom život nije bio u opasnosti, Kontića ipak drže u pritvoru duže od godinu dana za navodni pokušaj ubistva.

Na žalost, do sada je ovaj predmet vođen pod očiglednim uticajem medija, a usled čega je zbog stalnog kršenja prezumpcije nevinosti, afektivno obojeno tužilaštvo potpuno neosnovano nametnulo pravnu kvalifikaciju za koju nemaju dokaza, a sve u strahu od osude javnog mnjenja – rekao je Bugarski.

Mladiću u nesvesti polomio obe ruke

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se da 24. avgusta u centru Novog Sada Kontić tuče Mandića, a dok ovaj leži u besvesnom stanju lomi mu obe ruke. Posle toga je Mandić bio na lečenju, dok je Kontić pobegao za Crnu Goru gde je uhapšen 11. oktobra u Podgorici, u iznajmljenom stanu.

On je u decembru 2020. godine izručen našim pravosudnim organima, a na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak tvrdio je da je bio prvi napadnut. On je rekao i da je snimak sa nadzornih kamera isečen i da je javnosti prikazan samo deo događaja. Istakao je tada da ni u jednom momentu nije imao nameru da ubije Mandića.