03.11.2021.

18:42

Foto: S.K.

Hronika

Poternica za još jednim učesnikom u ubistvu beskućnika!

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu prikuplja dokaze radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti izvršenog krivičnog dela, te su do sada saslušana uhapšena lica, kojima je bilo određeno zadržavanje do 48 časova.

- Osumnjičeni M. M. (41), D. Z. (38) i T. M. (44) saslušani su zbog postojanja osnova sumnje da su na svirep način izvršili krivično delo teško ubistvo, dok se osumnjičeni M. Ž. (46) koji se takođe tereti za isto krivično delo , nalazi u bekstvu. U odnosu na lica T. M. (48) i T. P. (56), koja su se sumnjičila da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, dalji postupak je obustavljen, budući da istraga koja je sprovedena u odnosu na njih i prikupljeni dokazi nisu ukazali da su ta lica na bilo koji način pružala pomoć osumnjičenima za krivično delo teško ubistvo – navedeno je u saopštenju tog tužilaštva.

- Pritvor prema D. Z. i T. M. određen je zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke i saizvršioce, dok je prema M. M. i M. Ž. odredio pritvor iz istih razloga, kao i zbog opasnosti da bi ti osumnjičeni ostankom na slobodi nastavili sa vršenjem krivičnih dela, te je protiv osumnjičenog M. Ž., koji se dao u bekstvo, naređeno izdavanje poternice – zaključeno je u saopštenju tužilaštva.