09.11.2021.

08:21

Foto: printscreen

Hronika

MISTERIOZNI DETALJ UBISTVA PORODICE ĐOKIĆ Policija ne može da uđe u trag jednom bitnom dokazu, sumnja se da iza svega stoji SVIREPI PLAN UBICE

Kako je policija utvrdila tokom detaljne istrage, Džonić je detaljno isplanirao kako da ubije Gorana, Gordanu i njihovu ćerku Lidiju.

Jedan od delova plana bilo je i uklanjanje svih tragova koji bi mogli da ga povežu sa zločinom za koji se tereti, pa se zbog toga sumnja da je i odeću, na kojoj je moralo biti raznih tragova, spalio sa automobilom porodice Đokić.

Detaljan plan

- Na garderobi koju je ubica nosio te noći, morali su da ostanu neki materijalni i biološki tragovi koji bi ukazali na zločin. Osumnjičeni je morao da premešta tela, da ih vuče, možda i prenosi što znači da bi na njegovoj odeći morali da ostanu biloški tragovi žrtava. Osim toga, zbog upotrebe vatrenog oružja na tkanini odeće bi se mogle naći i barutne čestice, ali i tragovi goriva kojim su paljena tela i automobil. Penzionisani vatrogasac dobro je znao da se u zapaljenom vozilu razvija temperatura od preko 500, 600 pa i 1.000 stepeni Celzijusa i da je to najsigurnije mesto na kojem bi mogao da uništi garderobu - kaže izvor "Blica".

Informer

Zapaljeni automobil porodice Đokić

Sumnja se da je, nakon što je dovezao "pasat" do Tešice i polio ga benzinom, Džonić skinuo i svu odeću koju je nosio i ubacio je u automobil koji je potom zapalio. Unutrašnjost automobila je izgorela u potpunosti a sa njom po svemu sudeći i njegova garderoba. Vatru je preživela samo metalna karoserija "pasata".

Podsetimo, spaljena tela tročlane porodice Đokić pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac a desetak kilometara dalje i olupina njihovog zapaljenog vozila. Za njihovo ubistvo prvoosumnjičeni je Goran Džonić, brat od tetke Gorana Đokića.

Motiv novac

Veruje se da je motiv ubistva koristoljublje jer je ustanovljeno da je iz vozila žrtava nestala veća suma novca. U kući i na imanju njegovog sina Stefana pronađeno je 43.000 evra za koje je dokazano da su ukradeni od ubijenog čoveka.

Nakon hapšenja Đokić je menjao izjave, pa je u zločin umešao i sinove ali i braću Milošević.

Dokazi koji su do sada pribavljeni terete ipak samo njega.