11.11.2021.

07:43

Foto: MUP Srbije

Hronika

POLICAJCI UPALI NA BROD U BEOGRADU Tamo zatekli tovar vredan 10 MILIONA, uhapšena cela posada!

Uhapšeni su kao članovi posade zatečeni na brodu u vlasništvu privrednog društva „MM-Brodski prevoz“ Z. M. (59), S. T. (67) i D. P. (21), dok se za još jednom osobom intenzivno traga. 
Policija i službenici Uprave carina su na Dunavu, u blizini Pančevačkog mosta u Beogradu, presrela teretni brod i u njemu pronašla krijumčarenu naftu.


Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo krijumčarenje, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Informer

Brod na kojem je otkrivena nafta


Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pohvalio je pripadnike policije koji su učestvovali u ovoj akciji i naglasio da ona pokazuje odlučnost države da osigura bezbednost na rekama i ne dozvoli šverc nafte, akcizne robe ali ni druga krivična dela.


 Ministar je istakao da se borbom protiv ove vrste krivičnih dela, policija bori za budućnost naših građana i naše dece, jer sprečava da se novac, namenjen za puteve, škole, bolnice, sliva u ruke kriminalaca.

Informer

 


 „Zato smo i pokrenuli stalnu akciju „Plovne reke“ i nećemo dozvoliti kriminalcima da naše plovne puteve koriste za kriminal. Naše reke će biti bezbedne i sigurne“, poručio je ministar Vulin.