13.11.2021.

23:19

Foto: V.N.

Hronika

LOPOVI OJADILI BUDIMIKU! Opljačkana starica na autobuskoj stanici u Beogradu! /FOTO/

Drski i bezobzirni lopovi ukrali su novčanik osamdesetpetogodišnjoj Kikinđanki Budimki Barbul-Drmonjić, kada je u pauzi do polaska autobusa za Bosnu zadremala sedeći na klupi u šalter sali autobuske stanice Beograd Bas.  Sve se odigralo u roku od par minuta, kaže Budimka za Informer, a bio je dovoljan trenutak nepažnje da ostane bez novca i dokumenata.

- Krenula sam autobusom u 7 sati iz Kikinde, a u Beograd stigla oko 9.30 časova. Radovala sam se putu u Bosni gde su mi braća, a polazak je bio u 11. 30 sati. Sela sam na klupu u šalter sali i stavila torbu pored sebe, a baš sa te strane sedela su dvojica muškaraca, jedan je puniji, a drugi slabiji, srednje životne dobi. Verovatno se krađa odigrala u nekih desetak minuta, jer sam na kratko zatvorila oči da malo odmorim. Kada sam se prenula iz dremeži i pogledala u torbu, videla sam da je neko preturao po stvarima i da mi je nestao novčanik u kojem sam imala novac, dve lične karte, srpsku i bosansku, bankovnu, zdravstvenu i bus plus karticu. U tom trenutku pored mene je bio samo jedan muškarac, pa sam ga pitala gde je onaj drugi, a on mi je odgovorio na engleskom da ne razume srpski - priča opljačkana Budimka.

Informer

Budimka Barbul-Drmonjić

Ovo gorko iskustvo uznemirilo je vremešnu Kikinđanku koja je bespomoćno pokušavala da pronađe lopova. Krađu je odmah prijavila nadležnima autobuske stanice u Beogradu.

-Odmah su pogledali snimak sa nadzorne kamere na kojem se vidi da jedan muškarac pretura po mojoj torbi i odlazi u nepoznatom pravcu. Pitala sam ih šta da radim i uputili su me u policijsku stanicu Savski Venac. Možete da zamislite kako sam se osećala, bez novca, umorna i iznervirana. Peške sam se uputila do policije da dam izjavu-kaže ojađena žena koja je na osnovu policijskog izveštaja, bez novca za kartu, autobusom kikindskog „Autoprevoza“ uspela da stigne kući.

Informer

Budimka Barbul-Drmonjić

Budimka navodi kako joj je sada najveći problem da napravi nova dokumenta, a mučni osećaj i neprijatnost zbog pljačke koju je doživela još dugo je neće napuštati.