15.11.2021.

17:24

Foto: Privatna arhiva

Hronika

ROĐAK KOME JE DŽONIĆ DAO NOVAC POSLE LIKVIDACIJE NIJE U SRBIJI, A KLJUČNI JE SVEDOK?!

Podsetimo, niško Više tužilaštvo vodi istragu protiv Gorana Džonića, bivšeg vatrogasca, osumnjičenog da je u noći između 26. i 27. septembra u selu Moravac kod Aleksinca ubio svog brata od tetke Gorana Đokića (57), vlasnika menjačnice, njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (25). Posle ubistva tela je spalio, kao i njihov automobil "pasat", a od ubijenih je navodno uzeo veću svotu novca.

Deo para, 43.000 evra, pronađen je zakopan na imanju njegovog sina, deo je bio sakriven u usisivaču u Džonićevoj kući, a deo u paketu u njegovoj garaži. Osumnjičenog Džonića je, kako smo već pisali, između ostalog, odalo i to što je rođaku vratio dug neposredno posle zločina.

Informer

Osumnjičeni Goran Džonić

- Rođak kome je Džonić vratio dug trebalo je da bude ispitan među prvim svedocima u tužilaštvu u sklopu istrage, ali se to još uvek nije dogodilo pošto on nije primio poziv za saslušanje - otkriva naš dobro obavešten izvor:

- Navodno, reč je o čoveku koji živi u inostranstvu i koji nije u zemlji. Pretpostavlja se da zbog toga nije primio poziv. Nije isključeno da će se odazvati pozivu kad dođe iz inostranstva.

Pored njega, danas bi trebalo da bude ispitano još nekoliko svedoka.

- U tužilaštvo je pozvan radnik pumpe iz Moravca, koji je navodno uoči trostrukog ubistva Džoniću sipao gorivo u kanister - objašnjava izvor.

Podsetimo, na novčanicama koje su pronađene na Džonićevom imanju otkriveni su njegovi DNK tragovi, ali i biološki tragovi Gorana Đokića, kao i priznanica koju je vlasnik menjačnice potpisao.

Odluka o pritvoru

- Ovo je zasad jedan od najčvršćih dokaza da je Džonić umešan u trostruko ubistvo - podseća sagovornik Kurira. Pored Gorana Džonića, u pritvoru se zbog ovog zločina nalaze i njegovi sinovi Stefan i Milan, kao i braća iz Moravca Kostadin i Aleksandar Milošević, poznatiji kao Jojke.

- O puštanju braće Džonić i Milošević iz pritvora trebalo bi da se odlučuje ove nedelje - saznaje Kurir.