20.11.2021.

13:26

Foto: Reuters

Hronika

Otkriven pakleni plan škaljarskog klana - PREPAD NA MAGISTRALI I 15 MRTVIH POLICAJACA

Tako je otkriveno da su škaljarci planirali likvidacije policijskih službenika na javnom mestu, a da su navodne vođe kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan i Igor Božović organizovali kriminalnu grupu koja je u oktobru prošle godine otela, a nepuna tri meseca kasnije i ubila Mila Radulovića zvanog Kapetan.


Specijalni tužilac Saša Čađenović juče je saopštio da postoji osnovana sumnja da su Kašćelan, Božović i drugi osumnjičeni pretili Raduloviću da mora da oda podatke o škaljarskom klanu, koji ih interesuju, ili će ga mučiti i ubiti:

- Što je oštećeni M.R i uradio, pa je omogućio osumnjičenima da preko njegovog kriptovanog mobilnog telefona i aplikacije SKY drugim pripadnicima suprotstavljene kriminalne organizacije šalju pisane poruke u ime oštećenog, a sve kako bi ta lica namamili na unapred pripremljene lokacije, gde bi bili lišeni života... Nakon što su po svojoj proceni od oštećenog izvukli sve informacije i podatke koje ih zanimaju, oštećenom su obećali da će ga pustiti da živi u Španiji i da ga neće ubiti, iako su znali da to neće učiniti - rekao je Čađenović.

SDT Kašćelana, Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Radoja Živkovića, Dragana Kneževića, Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojšu Jankovića, Ratka Živkovića, Miloša Radonjića, Vladimira Vučkovića i Duška Roganovića sumnjiči da su kao saizvršioci izvršili krivično delo otmica.

Informer

Marko Miljković i Mile Kapetan koga su iskoristili za saznavanje informacija, a potom ubili

Radonjića sumnjiče da je ubio Radulovića.

- A potom da su njegovi posmrtni ostaci uklonjeni, odnosno da su pripadnici ove kriminalne organizacije nastojali da unište sve tragove izvršenja krivičnog dela.


Na konferenciji je navedeno i da su pripadnici škaljarskog kriminalnog klana planirali da eksplozivom, na putu između Podgorice i Cetinja, likvidiraju bar 15 policajaca!


- I dok su u vožnji, da bi postigli što jači efekat u javnosti, ne samo radi lišenja života, planirali su da ih ‘dignu u vazduh’ u trenutku dok se kreću magistralom, na relaciji Cetinje - Podgorica... Možete samo da zamislite kakva bi to bila scena, odnosno kakvo bi bilo lice mesta, da su uspeli u svom naumu, da izvrše ovo krivično delo - rekao je Čađenović.
 
Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić pojasnio je da su osumnjičeni planirali da postave eksploziv ispod tri policijska automobila i ubiju petnaestak službenika nekadašnjeg Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.