20.11.2021.

19:29

Foto:

Hronika

"BOLNO JE I TUŽNO DO NEBA, OVAKO NEŠTO SE NIKADA NIJE DOGODILO..."! Oglasio se direktor škole u koju je išao dečak (13) koji se obesio nakon incidenta na času!

Na lokalnom seoskom groblju na večni počinak dečaka su ispratili porodica, veliki broj meštana i drugari iz osnovne škole u kojoj je pohađao osmi razred.

- Ovako tragično izgubljeni dečji život... bolno je i tužno do neba - rekao je direktor škole, gde su nastavnici i učitelji bukvalno u šoku: "Ovako nešto nikad se kod nas ni u okolini nije dogodilo, a škola je poznata po sjajnim odnosima nastavnika i učenika. Prosvetni radnici se prema đacima ponašaju kao prema svojoj deci. Ne mogu da govorim o drugim detaljima, ali ću sve detaljno objasniti u izveštaju Ministarstvu prosvete - prenose "Novosti".

Kako je "Blic" juče objavio, kobnog dana dečak je napravio problem u školi, ali, kako kažu, beznačajan, zbog čega nije ni kažnjen, ni opomenut i sve se na času završilo smehom. Pošto je sedeo u prvoj klupi, do nastavnice, navodno je iscrtao nešto po čitavoj njenoj torbi.

- Nastavnica je baš blago reagovala, pa su se i mališani šalili na njegov račun i govorili mu da je dobro prošao, jer neće morati nastavnici da plati torbu - pričaju u školi:

- Razredni je, po proceduri, odveo dečaka kod pedagoga, gde mu je samo rečeno da tako nešto ne treba da radi. Nije dobio ni ukor i sve je prošlo u najboljem redu - rekli su u školi.

Za njim tuguju u školi, ali i u celom selu, gde kažu da im je svima bio mio i drag, i da je baš kao i njegova braća i sestre, bio dobro dete. Kažu da su to možda najvrednija deca u selu. Kad je ova porodica gradila novu kuću, pričaju meštani, sav materijal su deca nosila i tako pomagala ocu i majci.

Podsetimo, dečak se obesio u potkrovlju kuće kada ga je majka poslala da joj nešto donese. Nesrećna žena je pronašla njegovo telo.