24.11.2021.

10:15

Foto:

Hronika

PEDOFIL POBEGAO AVIONOM IZ ZEMLJE! Poternica za napasnikom iz Niša, optužen da je zaveo devojčicu od 13 godina

Martinovi roditelji su, inače, bili hranitelji nesrećnoj devojčici, a on ju je zaveo obećavajući joj da će se venčati. Tereti se za obljubu deteta, za šta mu preti od pet do 12 godina robije.

Brat sve otkrio
Kako smo saznali, Viši sud u Nišu je 19. novembra raspisao poternicu za Martinom. Poternica je raspisana pošto se optuženi nije pojavljivao na glavnom pretresu, a policija ga nije našla na adresi stanovanja, pa nije bilo moguće njegovo privođenje u sud.
Prema nezvaničnim saznanjima, on je pobegao u inostranstvo avionom, sa niškog Aerodroma "Konstantin Veliki".


Martin je uhapšen 24. jula prošle godine zbog sumnje da je četiri meseca imao seksualne odnose sa 13-godišnjakinjom koja je u njegovoj porodici bila na hraniteljstvu. Neprikladnu ljubavnu vezu razotkrio je tada 16-godišnji brat devojčice, koji je zbrinut u istoj porodici.


Martin je na saslušanju priznao da je više puta obljubio devojčicu, ali pravdao se da je sa njom u ljubavnoj vezi i da planiraju zajednički život?!? Utvrđeno je, međutim, da je on zapravo zloupotrebio naivnost devojčice i nagovorio je na seks. Pritom, maloletnica uopšte nije bila svesna u šta se upustila, jer joj je on govorio da su oni "momak i devojka", te da će se venčati.

Informer

Optuženi se nije pojavio na suđenju, a policija nije mogla da ga nađe na adresi


- Oni su koristili svaku priliku za seks, kada god bi ostali sami. S vremenom su postajali neoprezniji, pa je devojčicin brat posumnjao da se nešto dešava između njegove sestre i Martina, a onda ih je jednom prilikom i zatekao na delu. Pozvao je svoju baku, koja živi u jednom niškom selu, i rekao joj šta je video. Zaprepašćena žena je otišla u policiju i prijavila Martina, koji je odmah uhapšen - objašnjavaju naši sagovornici iz istrage.


Majka uhapšenog mladića, N. O., koja je i devojčicina hraniteljka, tvrdila je da nije znala šta se dešava između njenog sina i njene štićenice.
- Nemam šta da kažem, zaista, mnogo smo uznemireni muž i ja. Ništa nismo sumnjivo primetili. Pa ne bismo dozvolili da se nešto loše dešava detetu o kom treba da brinemo. Ne mogu ništa detaljnije da pričam dok se slučaj ne reši - kazala je ona posle Martinovog hapšenja.

Tražila strogu kaznu
Međutim, baka zlostavljane devojčice zatražila je da Martin bude najstrože kažnjen.


- Očigledno je tim hraniteljima bio cilj da sinu nađu ženu, a ne da čuvaju moju unuku. Zašto taj Martin nije našao devojku svojih godina, nego dete - rekla je ova žena prošle godine.
Goran Đorđević, advokat koji po službenoj dužnosti zastupa Martina, potvrdio je da je njegov klijent nedostupan sudu.


- Saznao sam da je za njim raspisana poternica pošto je MUP ustanovio da se ne nalazi u zemlji. Nikakvih saznanja nemam gde se trenutno nalazi i kada je napustio državu - kazao je Đorđević.