24.11.2021.

14:31

Foto: Marko Đoković

Hronika

RAKETE SMO VOZILI VILJUŠKAROM, JEDNA JE ISPALA I POČEO JE PAKAO! Potresno svedočanstvo radnika o uzroku EKSPLOZIJE U LEŠTANIMA!

Kako Informer nezvanično saznaje, a prema priči jednog od radnika koji je želeo da ostane anoniman, sve je počelo tokom prebacivanja gotovih raketa i njihovog prenošenja u magacin.

- Gotove rakete viljuškarom su vožene u magacin, u jednom trenutku raketa je ispala sa postolja viljuškara i u padu je došlo do varničenja koje je izazvalo požar, što je bilo dovoljno da nastane opšti haos i pakao - ispričao je radnik fabrike u Leštanima ističući da je u onom trenu kada je postalo jasno da je opasna situacija prešla tačku bez povratka, zavladao opšti haos.

- Ljudi su počeli da beže, sklanjao se svako kako je znao i umeo...neki su se sakrivali pod stolove u menzi..neko iza šanka..a onda je inicijalna ekplozija uzrokovala seriju drugih i nastao je pakao.

Podsetimo, u fabrici raketnog goriva EdePro u Leštanima došlo je do eksplozije u kojoj su poginule dve osobe, a 16 je povređeno i zbrinuto u Urgentni centar i Vojnomedicinsku akademiju. 

Ekspolozija je bukvalno raznela krug fabrike, načinivši ogroman krater. Materijalana šteta je ogromna, iako još uvek nisu sakupljeni podaci o oštećenju kuća u okolini na kojima su itetako vidljivi tragovi detonacije.