26.11.2021.

07:19

Foto: Pixabay

Hronika

ISPLIVAO TAJNI PLAN POLICIJE! Sprema se veliku udar u srcu luksuza, jedna od meta i MISTERIOZNI TITO

Iako za sada ne postoji zvanična potvrda o identitu ovog čoveka, veruje se da je reč o Edinu Gačaninu, državljaninu BiH koji je odrastao u Holandiji.

Prema najnovijim informacijama, Evropol je napravio tajni plan za akciju u kojoj se planira hapšenje narko bosova iz Evrope koji se kriju u Dubaiju.

Među onima koji su na meti  Evropola, osim Tita je i Irac Danijel Kinan, čiji je klan umešan u šverc kokaina, kao i članovi klanova sa Balkana. 

Detalji plana udara na narko bosove nalaze se u dokumentu "Operativni akcioni plan 2022. o visokorizičnom kriminalnim mrežama",a u njima je Dubai označen kao ključna lokacija za najvažnije organizatore povezane sa trgovinom kokaina u EU i pranjem novca.

Prema nekim informacijama, Tito je već napustio Dubai, i za sad nije poznato gde se nalazi.

Inače, kako smo već pisali, južnoamerički mediji ranije su pisali o Titu, i navodili da je on dobio nadimak po pokojnom predsedniku Jugoslavije Josipu Brozu. Neki njegovi saradnici su uhapšeni ili ubijeni, ali nijedan ga do sada nije ocinkario.

Informer

Za Titom traga i američka policija

O njegovom "liku i delu" prvi put je  prošle godine govorio agent Orion Intelihense, policajac specijalne južnoameričke policijske grupe Dirandro, koja zajedno s DEA traga za njim:


- Tito je postao jedan od prioriteta DEA. Ima između 45 i 50 godina. Postao je lider u organizaciji prekookeanskog šverca, jer je uspostavio odlične kontakte s vrhom kolumbijskih kartela. Saradnici su mu mahom iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske...

Iako se o Titu malo zna, iz istrage je ipak procurio poneki detalj iz njegove biografije. Prema pisanju medija, njegov "razvojni put" je bio veoma interesantan - od bokserskog igrača i trenera, preko distributera lekova, do jednog od ključnih igrača za međunarodni transport tona i tona kokaina!


- On je pre deceniju bio trener uspešnih profesionalnih boksera. U često mutnom svetu boksa uspostavio je kontakte sa južnoameričkim dilerima droge. Za kratko vreme počeo je da se bavi lekovima, proizvedenim u Boliviji, Kolumbiji i Peruu, kojima je snabdevao evropsko tržište - navodi se na jednom od portala.


Navodno je na početku svoje kriminalne karijere u Južnu Ameriku slao ljude koji su sklapali i nadgledali poslove umesto njega. Dok je radio sa lekovima, kako se dodaje, Tito je shvatio da je najbolji način da "roba" sa južnoameričkog kontinenta stigne u Evropu preko komercijalnih brodova, kojima je prva stanica luka Antverpen u Belgiji.