26.11.2021.

16:34

Foto:

Hronika

SRPSKA BANDA POHARALA VILE NA SICILIJI! Iz obijenih kuća odnosili sve što im je pod ruke palo, ZBOG 20 KRAĐA OSUĐENI SU NA ROBIJU!

Italijanski portal Agrigentonotizie, navodi da je dosta ukradene robe nađeno kod optuženih.

- Radosavljević je osuđen na sedam godina i tri meseca zatvora, dok je drugi Srbin osuđen na tri godine i šest meseci. Deo ove bande bila su i tri strana državljanina - navode italijanski mediji i dodaju da se ostatku bande sudilo odvojeno.

Osuđeni su, kako navode, za dvadeset krađa.

- Banda je uvek funkcionisala po istom principu. Prvo bi našli žrtvu, potom danima posmatrali i motrili vilu koju bi opljačkali. Kada ustanove da je sve spremno i da u kući nema nikoga oni bi krenuli u akciju:

- Prvo bi obili vrata i prozore. Nosili su i rukavice kako ne bi ostavili svoje otiske. Vršili bi premetačinu, tražili pare, zlato, a odnosili su i belu tehniku, kompjutere, pa čak i oružje vlasnika vile.

Na dan akcije koju su izveli karabinjeri pronađeno je nekoliko pokradenih predmeta u kućama optuženih, koje su nakon toga vraćene vlasnicima.

Inače, iako je tužiteljka Glorija Andreoli tražila osam godina za Radosavljevića, a za Raca četri godine i pet meseci, kazna je smanjena.