30.11.2021.

23:35

Foto:

Hronika

"NIJEDAN PRST MI NIJE BIO NA OBARAČU" Šok iskaz optuženog za ubistvo na Banjici

Pravdao se, međutim, da to nije bilo namerno, već da je pištolj sam opalio kad je "Filipa u samoodbrani njime udario u glavu".


Rakočević je plačnim glasom kazao da je neposredno pre ubistva sedeo u kolima na parkingu, zajedno sa braćom Radovanom (38) i Urošem (25), koji su takođe optuženi u ovom postupku. U jednom trenutku, prema Petrovim rečima, naišlo je vozilo koje se zaustavilo ispred njih i preprečio im put:


- Izašao sam iz auta kako bih zamolio vozača da se pomeri. Nisam znao ko je unutra. Odjednom je Filip izašao sa zadnjeg sedišta tog vozila, rukom krenuo ka svom pojasu, izvadio pištolj i uperio ga ka meni. Rukom sam mu izbio oružje koje je palo na zemlju. Sagnuo sam se da uzmem pištolj, a on me šutnuo. Tad sam ga udario pištoljem po glavi, a on mene pesnicom u stomak. Ponovo sam ga udario u glavu pištoljem, koji je opalio, a Filip je pao na zemlju.


Na pitanje tužioca koji prst mu je bio na obaraču, Petar je odgovorio: "Nijedan".


Prema optužnici, braća Rakočević su "škodom" presreli "folksvagen polo", u kom su bili Filip, Aleksa i još jedan mladić. Petar i Uroš su istrčali maskirani i naoružani pištoljima. Petar je izvukao Filipa sa zadnjeg sedišta i počeo da ga bije drškom od pištolja, sve dok u jednom trenutku oružje nije opalilo, a metak je Lepojevića pogodio ga pravo u glavu.


Za to vreme Uroš je pucao u nogu Aleksi koji je sedeo za volanom "folksvagena". Spekulisalo se da je ovaj obračun bio osveta, jer je nedelju dana ranije u jednom banjičkom kafiću Filip navodno nožem ranio Petra i Uroša. Svi akteri obračuna su, inače, bili vatreni navijači FK Rad. T. I.