07.12.2021.

09:56

Foto: Fotoilustracija/eStock/Tanjug/Informer

Hronika

MILJKOVIĆ OTROVAO PA SAMLEO KUMA! KLUPKO SE ODMOTAVA, SARADNICI "PROPEVALI" O JOŠ JEDNOM ZLOČINU!

Sve informacije o ovom ubistvu dali su, kako nezvanično navode "Novosti", pripadnici Belivukove kriminalne grupe koji se sada bore za povlašćeni status u istrazi. 

- Kakav sam ja kralj, ubio sam dva kuma - uhvaćena je prepiska preko "Skaja" Marka Miljkovića, pri čemu je aludirao pored Kojića i na Vlastimira Miloševića, koji je brutalno izrešetan na šinama.

- Najintrigantnija je Kojićeva uloga u ubistvu na šinama. Na osnovu antropološke analize postojećeg snimka sa nadzornih kamera u Ulici 27. marta, gde se dogodio zločin, utvrđeno je da u Miloševića na šinama, kako se sumnja, puca Miljković. Hice mu, iako je već ranjen, ispaljuje direktno u glavu i tako ga "overava". Belivuk je, prema podacima istrage, bio u automobilu, koji je kupio Kojić - navodi sagovornik "Novosti". 

Informer

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Posle ubistva, Miljković i Belivuk su uhapšeni, dok je Kojić uspeo da pobegne.

Posle nekoliko meseci u Beogradu Kojiću se gubi svaki trag. Mislilo se u prvo vreme da se skolonio, ali onda je sve postalo čudno, pa je njegov nestanak i prijavljen.

Bilo je svakakvih informacija koje su stizale, da je ubijen, da je na nekoliko lokacija.

- Sada su neki od optuženih pripadnika Belivukove i Miljkovićeve kriminalne grupe to i potvrdili. Opisali su da ga je Miljković namamio, a onda i otrovao. Ušao je živ u vikendicu u Ritopeku, ali nikada, poput ostalih žrtava, iz nje nije izašao - kaže izvor lista.

Navodno, otrov je stavljen Kojiću u hranu. Kada je preminuo u stravičnim mukama, odlučili su da telo uklone tako što su i njega samleli, a ostatke bacili u Dunav.

- Motiv je vrlo nejasan kada je reč o likvidaciji Kojića. Zna se, međutim, bar prema onome što pričaju bliski saradnici ove grupe, da je "smrtnu presudu" doneo Miljković, kao i u mnogim drugim slučajevima. Smatrao je da može da preuzme njegove poslove u oblasti građevinarstva, a iz nekog razloga je strahovao da bi mogao da im naudi kada je reč o ubistvu Miloševića, jer je jedini znao, pored Belivuka, sve detalje.