08.12.2021.

23:08

Foto: Starsportphoto©/Informer

Hronika

OTEO MU AUTO I PAZAR, PA SE ODVEZAO U VRTIĆ Šok detalji divljanja bivšeg košarkaša

Bivši reprezentativac Srbije napao je taksistu samo zato što ga je ovaj zamolio da sedne na zadnje sedište i da stavi masku. Nakon što mu je oteo auto i pare od pazara, Labović se odvezao do vrtića u kom mu radi majka, gde su ga policajci sustigli i stavili mu lisice na ruke.

Bio sa sestrom
Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, incident se dogodio juče oko 10.30 na parkingu jednog marketa na Ibarskoj magistrali.
- Labović je bio sa sestrom Draganom kad je došao do taksi vozila. Ona je sela na zadnje sedište taksija, a Labović je seo napred. Taksista ga je tada opomenuo da zbog epidemioloških mera mora da stavi zaštitnu masku na lice i da se premesti na zadnje sedište, ali Labović je tada iznenada planuo i počeo da bije taksistu - priča naš izvor.
Prema njegovim rečima, Labović je više puta udario u glavu taksistu, koji je iz straha pobegao iz vozila, kao i prestravljena sestra košarkaša.
- Labović je zatim startovao automobil i odvezao se u pravcu Železnika. Pretučeni taksista odmah je pozvao policiju i krenula je potera za pomahnitalim košarkašem. Ubrzo su policajci sa opštine Čukarica locirali oteto vozilo "folksvagen turan" u Avalskoj ulici u Železniku. O svemu je obaveštena i Interventna jedinica, pošto je Labović veoma snažan i agresivan. Njeni pripadnici su pronašli košarkaša u blizini vrtića u kom mu radi majka, i tamo su mu stavili lisice na ruke - kazao je naš sagovornik.

Informer

Dragan Labović

Nije u pritvoru
Labović je potom saslušan u policijskoj stanici i protiv njega će biti podnete dve krivične prijave u redovnom postupku, što znači da mu nije određeno zadržavanje.
- Tužilaštvo će ga goniti za krađu automobila i novca od taksiste. Ostaje da se vidi da li će Labović odgovarati i za nasilničko ponašanje i nanošenje povreda - napominje naš izvor.
Inače, Labović odranije ima psihičkih problema i lečio se u klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". On je i ranije izazivao incidente, pa je tako u julu 2019. pijan napravio haos na jednom bazenu u Ovči. Posle nekoliko popijenih piva počeo je da razbija flaše, da psuje i vređa izvesnog Lazara M., kojem je čak pretio i da će mu zapaliti kuću. Lazar je to prijavio policiji, koja je odvela Labovića u stanicu, ali nije poznato da li je košarkaš odgovarao za taj napad. N. Š.


Bio je perspektivan mlad košarkaš
Dragan Labović je bio deo talentovane mlade generacije košarkaša u kojoj su bili i Miloš Teodosić, Ivan Paunić, Nemanja Aleksandrov i drugi. U kategorijama od pionira do omladinaca harali su Evropom, osvojivši zlatne medalje na evropskim prvenstvima 2001, 2003. i 2005. Dok je igrao za FMP, Labović je bio proglašen za MVP-ja ABA lige 2007. godine. Upravo zbog toga je dobio i poziv u reprezentaciju Srbije, koja je pod vođstvom Zorana Moke Slavnića učestvovala na Evrobasketu.
Labović je bio i najbolji strelac ABA lige 2009, ali ostaće upamćen i po šokantnom javnom pismu u kom je bez ikakvog pokrića kritikovao sada pokojnog Dušana Dudu Ivkovića. Po odlasku iz FMP-a, Labović je igrao za grčki Aris, nemački Frankfurt, kao i za više klubova u Rusiji, Turskoj, Makedoniji...