08.12.2021.

16:41

Foto: Z. I.

Hronika

NEMAM VIŠE NAJBOLJU DRUGARICU... Potresno svedočenje prijateljice 16-godišnjakinje poginule kod Zrenjanina

Sa nesrećnom devojkom, u automobilu BMW sive boje, pored njene najbolje drugarice vršnjakinje Ž.J. nalazila su se trojca mladića iz sela Melenca, dvojca sa po 18 i godinu dana stariji, koji je trenutno u kritičnom stanju u beogradskom Urgentnom centru.

Prema izveštaju policije automobil koji se velikom brzinom kretao iz pravca Melenaca prema selu Kumane, sleteo je s puta i nakon prevrtanja, nesrećna devojka izgubila je život, dok je jedan od trojce mladića koji nije bio za volanom, sedeo je na zadnjem sedištu, sa teškim povredama prebačen je u Beograd, dok su druga devojka i dvojca mladića, sa lakim povredama, nakon zbrinjavanja, pušteni kući.

Jedan od momaka predložio kobnu vožnju

Ž.J. smo pronašli u porodičnoj kući u Bašaidu, vidno u šoku, kroz suze tiho je prozborila:

Informer

Najbolja drugarica stradale devojke pokazuje svoje povrede

- Nemam više najbolju drugaricu, mladići su iz Melenaca došli kod mene na kafu, sedeli smo, pričali, tu je bila i L.D. a onda je jedan od njih predložio da se provozamo do Kumana, gde mu živi devojka - priča Ž.J. uz napomenu da je u trenutku nesreće ona sedela u sredini na zadnjem sedištu, sa njene desne strane sedela je L.D. i onda se u krivini automobil prevrnuo.

- Sledeći detalj, koga se sećam, da je mladić pored mene u panici zvao oca, koji je obavestio policiju i svi smo kolima Hitne pomoći preveženi u Zrenjanin - nastavlja Ž.J.

U kući u kojoj je sa majkom i očuhom Goranom B. živela L.D. tuga i neverica. Majka Timea, inače rodom iz Mužlje kod Zrenjanina, zaposlena u kikindakom pogonu kompanije Tisa aututomotive,  u šoku nije bila u stanju da bilo šta kaže, poginula joj je ćerka iz prvog braka, a sa Goranom ima još troje dece.

Očuh još čeka vesti

- Nama još niko zvanično ništa nije saopštio, ne znamo detalje nesreće, sa drugarima je otišla da se provoza i eto - kroz suze ističe Goran B. očuh, uz napomenu da su on i supruga odmah ujutro bili u Novom Sadu, u Institutu za sudsku medicinu, ali im je saopšteno da telo njihove ćerke još nije stiglo iz Zrenjanina.

Informer

Neutešni otac poginule devojke

U Melencima, odakle su mladići, puno oprečnih priča, ali uglavnom sve navode na činjenicu da je vozač BMW-a konzumirao alkohol i da je jurio brzinom od skoro 200 na sat.

- Nisam video, ali čujem da od BMW, koji su navodno pozajmili, nije ostalo ništa, kako su ostali preživeli pravo je čudo - kaže mladić u seoakoj kafani u Melencima, uz napomenu da  poznaje dvojcu i da nisu loši momci.

Ukleti put uzeo mnoge živote

Put ravan kao tepsija, sa tri izuzetno oštre krivine, mnogi u Melencima, Kumanu i obližnjim mestima, nazivaju put smrti, jer za poslednjih nekoliko godina, sigurno deset osoba izgubilo život u saobraćajnim nesrećama, baš na ovom delu između dva sela.