09.12.2021.

07:08

Foto: Informer.rs

Hronika

Duća dao braći Simović i Bagziju 30 miliona evra! Te pare nikada nisu pronađene! Lični kurir Dušana Spasojevića o parama "zemunskog klana"

Ovo je u ekskluzivnoj ispovesti za Informer otkrio Bojan T., nekadašnji Spasojevićev lični kurir. Prema Bojanovim rečima, Duća, kako su svi zvali Spasojevića, mnogo je cenio Miloša Simovića, a Miloš je, s druge strane, u Spasojevića gledao kao u Boga.

- Nije bilo stvari koju Miloš ne bi uradio za Duću. Jednog dana šef je zvao braću Simović u svoju vilu u Šilerovu i pokazao im četiri velike putne torbe. Rekao im je da je u torbama ukupno 30 miliona evra i da sve to moraju negde da sakriju - rekao je Bojan.

Simovići, kako je kazao naš sagovornik, nisu mogli da se sete nijednog mesta gde bi novac bio na sigurnom osim svog dvorišta.

- Iskopali su rupetinu u dvorištu i tamo ubacili torbe i zatrpali ih zemljom. Međutim, pošto se radilo o tako ogromnom iznosu, dan i noć su, u strahu, naoružani sedeli u kući i čuvali pare. Posle četiri ili pet dana, Milošu Simoviću je pukao film i odlučio je da Dući vrati novac. Sećam se, rekao je Spasojeviću da živi nisu ni on ni njegov brat i da ne može više da podnese teret čuvanja tolikog novca. Duća je prasnuo u smeh, tog smeha se sećam kao da je juče bilo - ispričao je Spasojevićev kurir i dodao:

Informer

- Duća je zatim pozvao Dejana Milenkovića Bagzija i rekao mu da uzme torbe s novcem i da ih sakrije. Posle sam čuo priče da je Bagzi iz svih svežnjeva izvukao po par novčanica i da je tako uzeo ukupno oko 100.000 evra, ali ne znam da li je to stvarno uradio.

Inače, Bojanove navode je u velikoj meri potvrdio i sam Aleksandar Simović na suđenju u Specijalnom sudu 2007. godine.

- Novac je bio raspoređen u četiri velike torbe. Kada sam video koliko je novca unutra, pretrnuo sam! Miloš i ja smo zakopali novac, ali danima nismo mogli da spavamo. Otišao sam kod Dušana i rekao mu da ne mogu da izdržim toliki teret. Torbe smo otkopali. Deo para sam odneo kod Zorana Vukojevića (ubijeni svedok saradnik, prim. aut), a ostatak je Dušan dao Bagziju. Desetak miliona evra Milenković je držao kod sebe, a ostatak je dao prijateljima na čuvanje... Inače, kad sam mu odneo pare, on je iz svakog svežnja uzeo po nekoliko novčanica i tako Dušana oštetio za oko 100.000 evra - ispričao je Simović.

Podsetimo, "zemunski klan" bio je na vrhuncu moći od 2000. do 2003. Zarađivali su milione na švercu droge, otmicama i krađi vozila. Nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, 12. marta 2003, za "zemuncima" je raspisana poternica, pa su Dušan Spasojević i Mile Luković, dve nedelje kasnije, ubijeni u Meljaku tokom razmene vatre sa specijalcima iz SAJ.