13.12.2021.

19:56

Foto: S.K.

Hronika

POŽAR LOKALIZOVAN, VATRA JOŠ UVEK TINJA! Nije bilo povređenih u požaru u Novom Sadu, vatrogasci pokušavaju da ga ugase u potpunosti!

Požar je najpre zahvatio tavanske prostorije na sedmom, poslednjem spratu zgrade, odnosno oko 200 kvadratnih metara krovne konstrukcije. Kako saznajemo, pored krova teško su oštećena i dva stana, ali je oko 20 stanara zgrade uspelo na vreme da izađe i spase se najgoreg.

U gašenju požara je učestovalo 26 vatrogasaca sa sedam vozila i kranom, a pojedini hrabri vatrogasci su požar gasili i iz unutrašnjosti krova.

Zvanično još uvek nije saopšteno šta je uzrok požara, ali nezvanično saznajemo da su opticaju tri mogućnosti.

Prema rečima jedne stanarke ove zgrade, požar je buknuo u stanu na poslednjem spratu koji je nedavno prodat, a kupila ga je njena drugarica. Navodno je do vatre došlo kada su dve maloletnice na lap-topu pratile nastavu, a baterija je eksplodirala i upalila zavesu u sobi.

Druga mogućnost koja se pominje je da je vatra izbila na zajedničkom razvodnom ormaru za struju u potkrovlju zgrade. Po trećoj, vatra je izbila u tavanu, gde u ostavama stanari drže starudiju, pa i papirnu i drugu lako zapaljivu ambalažu, a navodno je neko gore bacio opušak od cigarete.

Materijalna šteta će tek biti utvrđena, ali je prema prvim saznanjima izuzetno visoka. Stanarima koji su evakuisani iz zgrade gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je ponudio da im grad obezbedi privremeni smeštaj.