16.12.2021.

21:51

Foto: M.D.

Hronika

Mladić koji je babi iskopao oči povezan sa Veljom Nevoljom? Otac otkrio jezive detalje

Monstrum je presudio nesrećnoj starici samo zato što nije imala da mu da 100 evra za drogu.


Davidov otac Đorđe odrekao se sina i potresnim rečima oprostio se od majke Desanke: "Majko, danas ti je rođendan, a ubio te je unuk, koji je trebalo da te voli..."

Brinula o drugom unuku
Stravičan zločin, koji je zgrozio celu Srbiju, desio se prekjuče u Desankinom stanu. Pomahnitali David, koji nikad nije pozvao babu da je pita za zdravlje, niti ju je posećivao, u narkomanskoj krizi upao joj je u stan i tražio joj pare. Kad mu je Desanka rekla da nema novca i da živi od male penzije, monstrum joj je brutalno uzeo život.


U trenutku zločina u stanu je bio drugi Desankin unuk, koji je zbog povrede bio maltene nepokretan, i on je odmah pozvao Davidovog oca Đorđa i policiju. Patrola je zatekla u stanu iskasapljenu Desanku i unezverenog Davida, koji je odmah uhapšen.
Đorđe nikako ne može da dođe sebi od šoka i bola, pa je juče u opširnoj poruci na Fejsbuku poručio:

Informer

Stan u kom se dogodilo ubistvo


- Danas ti je, mama, bio rođendan. Dobila si na poklon puno patnje i boli, od zla kakvo svet nije zapamtio, od nekoga ko je trebalo da te voli. Draga mama, oči su ti izvađene, iskasapljeno ti je telo. Mučena si dugo, a i dok si umirala, verovala si u Boga. Dok te je unuk ubijao, govorila si: "Neka radi šta želi, moj Bog je sa mnom..." Zlotvor je morao nožem da ti vadi srce zato što je ljubomoran, jer on nije imao svoje... Bila si heroj u mom životu. Ovaj ružan svet i nije bio mesto za tebe, suviše je prljav za tvoj anđeoski lik - napisao je Đorđe, i dodao:
- Monstrum te jeste ubio, ali pobeda je tvoja. Neko se rodi ko ruža, pa miriše i kada je posečeš, a neko i sa parfemom ostane smeće...


Davidov otac je zatim u prepisci sa prijateljima na Fejsbuku objasnio da nije bio u dobrim odnosima sa sinom i da ga je David zvao samo kada su mu trebale pare za drogu.
- Nadam se najstrožoj kazni zatvora za Davida, a to će svakako biti ništa u odnosu na to šta bih mu ja sad uradio. To je monstrum koga sam video deset ili petnaest puta u životu, a predstavljao se kao moj sin. Sad ću da radim DNK analizu radi utvrđivanja očinstva, pa ako se i pokaže da mi je stvarno sin, svakako ga neću smatrati svojim - napisao je Đorđe.

Komšije ga nisu viđale

Komšije ubijene Desanke kažu da se ona doselila u Kotež pre nekoliko meseci, zajedno sa unukom koji je pre izvesnog vremena povređen na radnom mestu i bio je skoro nepokretan.
- Desanka je bila divna i dobra žena. Brinula je o bolesnom unuku, a tog Davida, koji ju je ubio, nikad niko od komšija nije video. Ne možemo da shvatimo da je monstrum mogao tako krvnički da je iskasapi zbog novca za drogu... David je zaslužio da nikad više ne izađe na slobodu - kazala je komšinica.


Monstrumu preti doživotna robija

Davidu D. je po nalogu nadležnog tužioca određeno zadržavanje do 48 sati i on bi danas trebalo da bude saslušan. Tereti se za teško ubistvo, za šta mu preti doživotna robija, ali će tokom istrage najverovatnije biti upućen na psihijatrijsko veštačenje. Ukoliko se utvrdi da je bio neuračunljiv tokom krvavog pira, umesto u zatvor, mogao bi biti upućen u psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa.

Hvalio se da je Veljin vojnik

Kako je naveo njegov otac, David se hvalio da pripada grupi Velje Nevolje.

- Bio je drčan prema njoj, tražio joj je novac, pretpostavljam za drogu, jer se David hvalio sa tom pošasti. Takođe se hvalio i da pripada ekipi Velje Nevolje - rekao je Đorđe za Alo.