17.12.2021.

16:20

Foto:

Hronika

POSLE OPTUŽBI UČENICA NASTAVNIK UDALJEN S POSLA! Prisiljavao devojčice da se dodiruju i seksualno ih zlostavljao?!

Nastavnik informatike V.M. udaljen je s posla, iz OŠ "Laza Kostić" u selu Kovilj, zbog optužbi učenica za seksualno zlostavljanje, ali i dalje nema informacija o tome šta je prosvetna inspekcija školske uprave Novi Sad utvrdila povodom ovog slučaja. U Pokrajinskom sekretarijatu kažu da nisu dobili povratnu informaciju o izvršenom inspekcijskom nadzoru.

-  Pokrajinski sekretarijat je po prijemu elektronskog obaveštenja od strane Školske uprave u Novom Sadu, koja je nadležna da postupa u situacijama nasilja trećeg stepena i koja je, prema našim saznanjima postupila u pomenutom slučaju, upitno elektronsko obaveštenje za hitno postupanje Gradskoj upravi za obrazovanje, Glavnom prosvetnom inspektoru, Rukovodiocu grupe za prosvetnu inspekciju, koja je nadležna za postupanje u pomenutoj školi, da izvrši inspekcijski nadzor povodom navoda iz dopisa Školske uprave Novi Sad. Do dana odgovora na Vaše pitanje, nismo dobili povratnu informaciju o izvršenom inspekcijskom nadzoru - navode u Sekretarijatu.

Podsetimo, dve učenice OŠ Laza Kostić požalile su se svojoj razrednoj starešini nastavnici geografije da ih je profesor Informatike V. M. prisiljavao na to da se dodiruju i seksualno ih zlostavljao. Pritisnut dokazima, jer su snimci bezbednosnih kamera potvrdili priču učenica, nastavnik je priznao počinjeno (ne)delo.