26.12.2021.

10:07

Foto: Informer

Hronika

DIJANA HTELA DA BEŽI U BRAZIL?! Pre hapšenja planirala da se sakrije kod Zvicera?!

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, koju terete da je štitila Velju Belivuka i bosanskog kriminalca Darka Eleza, planirala je bekstvo iz zemlje! Upravo to je i bio glavni razlog njenog ponovnog pritvaranja, saznaje Alo.

Bivša šefica u MUP preksinoć je uhapšena u jednom beogradskom kafiću i vraćena u pritvor Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, iz kojeg je ne tako davno puštena da se brani sa slobode.

Informer

Radoje Zvicer

Nakon što je dva meseca provela u ćeliji, Dijana se odmah po izlasku na slobodu oglasila na Instagramu?! „Malo sam se vratila”, napisala je uz svoju fotografiju. I bila je u pravu. Nakon tačno dve nedelje ona se ponovo našla iza rešetaka, jer je postajala ozbiljna opasnost da će pobeći iz zemlje.

– Tužilaštvo je predložilo da joj se odredi pritvor po dva nova osnova. Jedan od njih su bile ozbiljne indicije da Hrkalovićeva planira da beži. Međutim, Specijalni sud je to ignorisao i pustio je da se brani sa slobode. Žalba tužilaštva Apelacionom sudu je, srećom, usvojena – objašnjava dobro obavešteni izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, bivša državna sekretarka je uhapšena u poslednjem času, jer je, prema operativnim saznanjima, uveliko „pakovala kofere“.

Informer

Poslednja objava Dijane Hrkalović na Instagramu

– Ona je bila sve vreme na „merama“ i toga je i sama bila svesna. Iako je bila veoma oprezna, nije uspela da u potpunosti sakrije svoje namere. Policija je primetila da se Hrkalovićeva priprema za put, ali kada i na koji način, policija zasad nije uspela da otkrije. Nije isključeno da je, još dok je bila na vrhuncu moći, sebi sredila lažna dokumenta za koja niko ne zna – kaže naš sagovornik.

Jedna od pretpostavki je da je ona planirala da se domogne jedne susedne zemlje odakle bi avionom pobegla na drugi kontinent.

– To su šeme koje su koristili Radoje Zvicer i njegov kavački klan. Zbog toga se ne isključuje da je preko posrednika nekako uspela da stupi u kontakt s njim i zamoli ga za „uslugu“. Verovatno je i planirala da pobegne upravo kod njega – dodaje naš sagovornik.

Podsetimo, i sam Zvicer je pobegao nakon hapšenja Veljka Belivuka u Beogradu. Prema nepotvrđenim informacijama, on se domogao Albanije, odakle je odleteo u Južnu Ameriku, gde se navodno i danas krije.

Beg iz pritvora Specijalnog suda nemoguć

Pritvorska jedinica Specijalnog suda, u kojoj je smeštena Dijana, nekada je bio vojni zatvor i beg iz njega je praktično nemoguć!

Samo zid u dvorištu visok je oko pet metara i dodatno je obezbeđen metalnim šiljcima, a oko zatvora dežuraju pripadnici Žandarmerije pod punom opremom.

U zatvorskom delu zgrade nalazi se oko 35 ćelija koje mogu da prime do 140 osoba.

Bezbednosni sistem pojačan je video-kamerama koje pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija prate iz komandnog centra smeštenog u Ministarstvu pravde.

Stigla je sudbina Krvave Meri

Kako je Alo pisao, Dijana Hrkalović je prljave poslove i organizaciju zločina kavačkog klana u kojima je učestvovala obavljala inspirisana likom Marije Ličardi (70) iz Napulja, koja je tri decenije rukovodila ozloglašenim klanom Kamora. Izvor Alo koji je dugo sarađivao s Hrkalovićevom dok je bila državni sekretar MUP kaže da je ona bila opčinjena ovom mafijašicom koja je odgovorna za više stotina ubistava u Italiji i ostalim evropskim državama i po kojoj je snimljena serija "Gomora”.

Marija Ličardi je bila poznata pod nadimcima Malena, Mama Kamora, Krvava Meri i Kuma mafije, a interesantno je da je uhapšena 7. avgusta ove godine na aerodromu u Rimu, i to dok je pokušavala da pobegne u Španiju!

Putovala u UAE, krila se u Izraelu

Pre hapšenja Dijana Hrkalović je često putovala van zemlje, a najčešće je boravila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Upravo se ova zemlja često spominjala u policijskim istragama širom planete kao utočište jednog od vođa takozvanog balkanskog kartela koji je švercovao kokain iz Južne Amerike. Druga omiljena Hrkalovićkina destinacija bila je Izrael. Jednom prilikom je u Tel Avivu provela 45 dana iako je i dalje bila na poziciji u MUP. Spekulisalo se da se tamo sklonila od „škaljaraca“ koji su želeli da joj se osvete.