27.12.2021.

14:31

Foto: S. K.

Hronika

PRITVOR ZA MAKROE IZ NOVOG SADA! Prisiljavali 5 devojaka na prostituciju!

Uhapšena su tri muškarca i dve žene,  M. Đ. (48), E. R. (72), G. V. (53) iz Novog Sada, P. K. (37) iz Trstenika i Z.D. (54), a sasvim je znaimljivo da je najstarija među njima upravo žena od 72 godine.

Nakon saslušanja osumnjičenih, na osnovu predloga javnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu je svim osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od uticaja na svedoke -  saopštilo je novosadsko Više javno tužilaštvu.

Istraga je pokrenuta protiv M.Đ, E.R. i G.V. zbog sumje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima za koje je zaprećena kazna od najmanje pet godina zatvora, a protiv Z.D. i P.K. za lakši oblik istog dela za koje je zaprećena kazna od tri do dvanaest godina.

- Oni se sumnjiče da su zloupotrebom teških prilika vrbovali, držali i eksploatisali radi prostitucije pet ženskih osoba, radi pružanja seksualnih usluga u jednom klubu u Novom Sadu.U cilju zaštite žrtava seksualne eksploatacije, javni tužilac je oštećenim ženama rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka – navode u tužilaštvu i dodaju:

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.