28.12.2021.

22:05

Foto: Privatna arhiva

Hronika

TRUDNA BOJANA JE PRE 3 GODINE PUCALA U SEBE Njena smrt potresla je Srbiju, a sada je njen tadašnji verenik PRIVEDEN

Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu za nasilje u porodici biti priveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo, prenosi Telegraf.

Hapšenje su obavili pripadnici policije iz Bogatića u prisustvu Vojne policije, s obzirom da su supružnici vojnici u garnizonu u Sremskoj Mitrovici. Obavljen je i pretres njihove porodične kuće i tom prilikom je pronađena puška za koju nema dozvolu, pa će protiv Joviše M. biti podneta i krivična prijava zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

Joviša sa suprugom ima dete od tri godine.

Inače, Joviša je bio verenik Bojane M. (24), koja se 2018. godine ubila u kući nekoliko dana pre svadbe. Bojana je takođe bila vojnik i bila je trudna, a ovaj slučaj tada je potresao Srbiju.

Posle sprovedene istrage, Više javno tužilaštvo je zaključilo slučaj jer je dokazano da se Bojana ubila tako što je sebi pucala u glavu iz Jovišinog karabina i odbacilo prijavu protiv NN počinioca.

Međutim, posle prigovora Bojanine porodice, Apelaciono tužilaštvo je ukinulo ovu pa je Više tužilaštvo u Šapcu preduzelo dodatne radnje na rasvetljavanju smrti devojke.