15.01.2022.

11:00

Foto: printscreen

Hronika

MEŠTANI U STRAHU OD EKSPLOZIJE! Više od 20 tona zaplenjenih hemikalija Kralja amfetamina, IZUZETNO JE OTROVNO A MOGLO BI I DA DETONIRA!

Da podsetimo, polovinom decembra na imanju je nađen benzil hlorid kao i 5 kanistera sa amfetaminom. Od ovih materija mogla je, veruju istražitelji, da se napravi velika količina sintetičke droge.

- Policijski službenici čuvaju burad sa benzin hloridom jer je reč o izuzetno opasnoj materiji koja je toksična i kancerogena, a mogla bi i da eksplodira ako se pravilno ne transportuje - objasnio je izvor.

Meštani Vlaškog Dola potvrdili su da se u selu nalazi , policija "koja čuva neke buriće".

- Ne bih komentarisao uhapšene komšije, oni meni ne smetaju, takvi su kakvi su samo za sebe - kratko je rekao jedan meštanin sela.

Rajsko dete krenulo stranputicom

Međutim, drugi žitelji nisu imali lepe reči o uhapšenima.

- U strahu smo, plašimo se, ne znamo šta je u burićima. Dugo nismo videli ni oca ni sina, mislili smo da su u bekstvu od policije, pošto su skloni tome i ne bi im bio prvi put, ali smo sad čuli da su uhapšeni - pričaju meštani koji B.M. i dalje nazivaju po imenu koje je ranije, pre promene, koristio:

"On je bio rajsko dete, ali je krenuo stranputicom. Šta mu se desilo, nikome nije jasno", dodaju.

Informer

dr Milan Zarubica
Hemikalije pripadale kralju amfetamina Dr Zarubici?!

Podsetimo, M. B. i I S. nalaze se u pritvoru, a sumnja se da je opasna hemikalija, koja služi za proizvodnju sintetičkih droga ranije pripadala Milanu Zarubici, ranije uhapšenom "kralju amfetamina".

Ispituje se da li su burići sa benzil hloridom ukradeni iz jednog skladišta, u koje su sklonjeni pošto su 2011. zaplenjeni iz firme, koju je vodio Zarubica - podseća izvor.