20.01.2022.

07:15

Foto: MUP Srbije

Hronika

VELJIN VOJNIK SADA RADI KAO DOSTAVLJAČ, A SVOJEVREMENO JE ZA NJEGOVU GLAVU TRAŽENO 150.000 EVRA Novi detalji o Berancu koji je bio veza sa krticom iz policije

Golubović se tereti da je suspendovanom operativcu SBPOK Stoliću, kao posrednik, davao novac za poverljive podatke iz istrage o bandi Velje Nevolje i "kavačkom klanu", a brani se sa slobode zato što je priznao kako je sarađivao sa Stolićem. U međuvremenu, dok čeka suđenje, našao je novu profesiju i niko iz njegovog okruženja nema pojma čime se bavi.

Nije otkrio šefa
Golubović je, podsetimo, istražiteljima detaljno objasnio kako je "poslovao" sa Stolićem tokom 2020. i 2021. godine, ali nije otkrio kome je sve dostavljao službene tajne nakon hapšenja Belivuka 4. februara prošle godine.


- Stolića sam upoznao u aprilu 2019, dok sam bio u pritvoru zbog droge. Kada sam izašao na slobodu, sastali smo u februaru 2020. i tom prilikom razmenili brojeve telefona i započeli 'saradnju'. Od inspektora sam dobijao podatke o tome da li se vode postupci protiv određenih 'kavčana' i za to mu plaćao po 500 evra - ispričao je Golubović i dodao:


- Kada je Belivukova grupa uhapšena u februaru 2021, informacije su poskupele, pa je Stoliću obećana nagrada od 5.000 evra ukoliko dostavi kopije izjava koje su dali u policiji i sve dokaze protiv njih. Tako mi je Stolić poslao više fotografija i dojavio da je, prilikom pretresa kuće u Ritopeku, pronađena krv i DNK tragovi ubijenih Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića...

Informer

Božidar Stolić


Interesantno je da je sam Golubović bio žrtva otmice 21. avgusta prošle godine na Novom Beogradu. Naime, trojica su prethodno uhvatili njegovog druga, koga su iskoristili kao mamac. Tukli su ga i mučili dok nije mobilnim telefonom pozvao Filipa.


- Drug je rekao Filipu da mu treba velika usluga i da odmah dođe do jednog lokala u Bulevaru Zorana Đinđića. Filip ga je u prvi mah odbio, ali je ubrzo ipak odlučio da dođe. Tamo su ga sačekali otmičari, ubacili u automobil i odvezli u stan u Borči, gde su ga držali nekoliko dana, i od Golubovićeve porodice tražili otkup od 150.000 evra - otkrio nam je tada sagovornik iz istrage.


Oteli ga "škaljarci"?
Policija je otmičare ubrzo privela i oslobodila Golubovića. Međutim, nije do kraja izvesno zašto su baš njega kidnapovali. Spekulisalo se u to vreme da je Filip brat od strica Željka Golubovića, koga su crnogorske bezbednosne službe evidentirale kao osobu blisku "kavačkom klanu", te da iza svega stoji rivalski "škaljarski klan". Takođe se kao motiv pominjao i novac koji je Filip, navodno, ostao dužan trojici kidnapera. 


Namamio nestalog Gorana Mihajlovića?

Filip Golubović se dovodio u vezu i sa nestankom Gorana Mihajlovića iz Resnika 1. aprila 2019. Sumnja se da je nestanak Mihajlovića takođe povezan sa kriminalnom ekipom Veljka Belivuka, međutim, za to dosad nisu nađeni konkretni dokazi. Golubović je bio uhapšen i u aprilu 2020, kada je kod njega pronađen pištolj i oko 30 grama kokaina.