22.01.2022.

19:30

Foto: Fotoilustracija/eStock/Tanjug/Informer

Hronika

"U DVA SKOKA MU PRIĐEŠ, METAK U GLAVU I PUN GAS" Kako su Velja Nevolja i Marko Mesar otišli na babine i zamalo izazvali KRVOPROLIĆE NA AERODROMU

Belivuk i Miljković, čiji je klan u Srbiji delovao pod zaštitom zloglasnog kavačkog klana i njegovog vođe Radoja Zvicera, u januaru prošle godine boravili su u Kotoru, u poseti, kako su prenosili mediji, upravo Zviceru.

Ispostavilo se da im je ta poseta sa jedne strane donela opasnost po život, a da im je policija tada spasila glave.

Policija otkrila zaveru
Naime, tragom informacije da su u Crnu Goru stigli Velja Nevolja i njegov ortak Marko Mesar, tamošnja policija je odlučila da pojačano prati njihovo kretanje dok su boravili u Kotoru. Ispostaviće se da će taj potez biti ključan za otkrivanje zavere koja je trebalo da rezultira "smakom" dvojice Beograđana.

Informer

Belivuk i Miljković izbegli su likvidaciju na aerodromu


Prateći Belivuka i Miljkovića, policajci su otkrili da ih prati još neko: bili su to, kako je kasnije utvrđeno, škaljarci, čiji je zadatak bio da prikupe sve informacije i organizuju njihovu likvidaciju.
Policija ih je uhapsila, a kasnije su obelodanjeni i detalji njihovog plana.


Kako su preneli crnogorski mediji, iza svega je stajao podgoričanin Janko Vukadinović, koji je u vreme kada su Belivuk i Miljković bili u Kotoru, bio u zatvoru, ali ga to nije sprečilo da odmah organizuje ekipu koja je trebalo da prati i likvidira vođu navijača Partizana i njegovu desnu ruku.

Na optužnici za planiranje ove likvidacije našli su se Vukadinović, Mile Jovanović (34), Radovan Stanišić (35), Almira Mujahodžić (21), Momčilo Milić (40) i Dušan Ivanović (41).

"Metak u glavu i puni sprint"

- Ti lagano, ka’ da nije tvoj posao, na 5-6 metara, pa onda u dva skoka mu priđeš, metak u glavu i puni sprint na auto, pun gas... Tu niko neće imati vremena od trenutka pucanja dok istrčiš napolje da potegne pištolj. Obavezno pancir obuci, pa i njega zapali - ovo je bila poruka je koju je navodno Vukadinović napisao zaštićenom svedoku Kamenku Kuču kada su planirali ubistvo Belivuka.

Istraga je otkrila, a taj podatak se kasnije našao i u optužnici protiv ove grupe, da je za likvidaciju Belikvuka trebalo da bude plaćeno 700.000 evra, a za ubistvo Miljkovića, koji nije bio prioritetna meta 300.000 evra.

Informer

Radoje Zvicer bio je šef Velji Nevolji, koji je bio na čelu jednog od najmonstruoznijih klanova u Srbiji


Interesantno je da su Belivuk i Miljković, koji su nakon hapšenja škaljaraca saslušani kao svedoci oštećeni, ispričali da ne znaju nikoga od ekipe koja je planirala njihovo ubistvo. Rekli su da su u Crnu Goru došli na babine kod Radoja Zvicera, a potom produžili par dana kako bi ostali da sa njim proslave i slavu.

Tužiocima su saopštili da ne znaju ko bi ih i zbog čega ubio, ali da su, kada su čuli za hapšenje u Tivtu pomerili povratak u Beograd.

Uhapšeni pre godinu dana
Inače, Belivuk i Miljković privedeni su odmah nakon sletanja u Beograd, ali su tada pušteni nakon saslušanja. Uhapšeni su ponovo početkom februara, u velikoj akciji policije, a lisice na ruke tada su stavljenje i ostalim članovima njihovog kriminalnog klana.

Kako je kasnije obelodanjeno, ispostavilo se da su Belivuk i Miljković u Srbiji bili na čelu monstruoznog klana koji je svoje protivnike namamljivao u kuću strave u Ritopeku, zverski ih mučio, a potom ubijao, sekao, mleo i bacao u Dunav.


Oni se od tada nalaze u pritvoru i čekaju početak suđenja.