24.01.2022.

21:45

Foto: Printscreen

Hronika

OVE ŽENE SU VEZA RADOJA ZVICERA I MILA ĐUKANOVIĆA

Prema saznanjima do kojih je došao Objektiv, reč je o J. Đ., čiji je identitet poznat redakciji, a koja je prenosila Đukanovićeve tajne poruke svojoj drugarici Tamari, koja je zatim nalazila način da ih dostavi suprugu, koji je u bekstvu.

O bliskosti nje i Tamare govore njihove mnogobrojne zajedničke fotografije. Njih dve često objavljuju fotke iz provoda, sa luksuznih večera i ručkova, a ne libe se da postave i fotke na kojima su sa decom.

Informer

Tamara Zvicer u društvu influenserke J. Đ.

Ova lepotica je završila pravo, ali je slavu stekla baveći se modom. Deli modne savete brojnim devojkama koje je prate i objašnjava im kako da uklope različite modne kombinacije. Često joj fotografije lajkuju i osobe koje se prezivaju Zvicer – otkriva izvor Objektiva.

Pre nego što neko kaže da je zajednička fotografija nedovoljna da bi se izvlačili bilo kakvi zaključci, valja pogledati i kada su one objavljivane.

Informer

Milo Đukanović i influenserka koja se druži sa Tamarom Zvicer

Poslednji put odlučila je da ovekoveči susret sa Milom Đukanovićem pre samo dve nedelje. Milo je na toj fotografiji u potpuno opuštenoj varijanti, u farmerkama i džemperu. Susret na kome je ova fotografija nastala odigrao se u jednom luksuznom ugostiteljskom objektu. I njihova prethodna objavljena fotografija nastala je tokom neformalnog druženja, o čemu svedoči i način na koji je Đukanović odeven, kao i ambijent u kome je fotografija napravljena, na kojoj se vidi da je reč o proslavi pošto se u pozadini vidi i bend koji je uživo nastupao. Zanimljivo, ove dve zajedničke fotografije objavljene su tek pošto se Zvicer dao u beg – analizira izvor.

Tezu da je Đukanović mogao upravo preko ove influenserke da šalje i dobija poruke od Radoja Zvicera za Objektiv je potvrdio i profesor Miroslav Bjegović sa Fakulteta za bezbednost, Odsek za terorizam i organizovani kriminal.

Načini komunikacija vođa organizovanih kriminalnih grupa sa visokim državnim službenicima su tajni i zaštićeni i često se menjaju kanali komunikacije i načini kontakata. Interesantno je kako su vođe crnogorskog kriminalnog klana komunicirali sa predstavnicima vlasti i službe bezbednosti ANB, koja je nekoliko sati pre hapšenja dojavila Radoju Zviceru da napusti Crnu Goru njihovom sigurnom trasom – podseća Bjegović.