25.01.2022.

18:48

Foto: printscreen mup/privatna arhiva

Hronika

OBJAVLJEN PLATNI SPISAK PRLJAVOG INSPEKTORA STOLIĆA Dva imena su posebno iznenađenje

 Među njima je Boris Laban, pripadnik grupe narko-bosa Darka Šarića, ali i Srđan Jezdimir, koji više od deceniju važi za jednog od najvećih dilera kokaina u Latinskoj Americi.


Takođe, na platnom spisku Stolića, kako je istragom utvrđeno, našle su se i dve dame, Marina Golubović i Jelica Milošević. Svi oni su "nagrađivali" Stolića sa po 500 evra za svaku informaciju iz istrage.


Inače, Laban je 2013, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, osuđen na 10 i po godina zatvora kao pripadnik Šarićeve grupe zbog šverca kokaina.

Kaznu, koja će mu uskoro isteći, služi u crnogorskom zatvoru u Spužu. Prema optužnici, Stolić je preko Filipa Golubovića 27. februara 2020. prosledio Labanu informaciju da je za njim i dalje na snazi Interpolova poternica Argentine.


Stolić je o poternicama izveštavao i Srđana Jezdimira, koji važi za vođu međunarodne kriminalne grupe u Ekvadoru.

On je u toj državi uhapšen u septembra 2014. zbog sumnje da je organizovao šverc 153 kilograma kokaina. Zbog toga je najpre bio osuđen na 17 godina i četiri meseca, pa na 10, da bi se na kraju našao na slobodi posle samo četiri godine robije, jer je, kako pišu tamošnji mediji, potplatio sudiju!
Dostupnih podataka o tome ko su Marina Golubović i Jelica Milošević, kojima je "prljavi inspektor" takođe prosleđivao službene tajne, za sada nema.