03.02.2022.

07:15

Foto: Tanjug/Informer/Privatna arhiva

Hronika

GORANU STIGLA KRATKA PORUKA Izašao i nikad se nije vratio, sada je otkriveno šta se desilo sa njim, a posebno je zanimljivo JEDNO IME IZ POLICIJE U OVOM SLUČAJU

Velja Nevolja i Mesar se, osim za pet ubistava koja su već obuhvaćena optužnicom i za još jedno ubistvo koje je od novembra u fazi istrage, odnedavno terete i za sedmu likvidaciju - Gorana Mihajlovića (22) iz Resnika.


Tužilaštvo za organizovani kriminal prekjuče je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Belivuka i Miljkovića, ali i njihovih saradnika Vlade Draganića, Miloša Budimira i Nikole Spasojevića. Svi se terete da su 1. aprila 2019. namamili Gorana Mihajlovića u zamku, a onda ga ubili i otarasili se njegovog leša, koji do danas nije nađen.

Informer

Majka Gorana Mihajlovića ranije je pričala da sumnja da je njenog sina ubio klan Velje Nevolje


Sumnja se da je i nesrećni Mihajlović, poput ostalih žrtava, odveden u "kuću strave" u Ritopeku, gde je njegovo telo iskasapljeno, samleveno u mašini za mlevenje mesa i bačeno u Dunav.

Stolić vodio istragu
Inače, u optužnici protiv klana Veljka Belivuka, koja je stupila na snagu još početkom novembra, obuhvaćena su svirepa ubistva Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Zdravka Radojevića. Istog meseca pokrenuta je istraga i za likvidaciju Nikole Mitića, a spisku žrtava je sad dodat i Goran Mihajlović.


Goran se vodio kao nestao od 1. aprila 2019, a njegova majka Sanja Mihajlović je od početka bila uverena da iza toga stoji klan Velje Nevolje. Ispostavilo se da je Goranov slučaj vodio tadašnji inspektor SBPOK Božidar Stolić, koji je u međuvremenu uhapšen jer je bandi Velje Nevolje odavao tajne policijske informacije iz istrage.

Informer

Božidar Stolić (u sredini) vodio je istragu


- Viđala sam se u to vreme sa Stolićem i pričala o nestanku mog sina. I tada sam imala utisak da je Stolić sve što je saznao od mene o Goranu to prenosio kriminalcima - ispričala je Sanja ranije za medije.
Ona je kazala da nije živela sa sinom u kući u Resniku, ali da se on sedam dana pre nestanka vratio u porodični dom sa suprugom i maloletnom ćerkom.


- Primetila sam da je bio nervozan tih dana. Na dan nestanka nisam ga videla, bila sam na poslu. Goran se javio ocu i supruzi Katarini i rekao im da će se naći sa jednim drugom i da će se brzo vratiti - rekla je Sanja.
Navodno, Mihajloviću je na dan nestanka stigla poruka: "Treba mi velika usluga, dođi", na koju je on naseo i otišao na sastanak, s kog se nikada nije vratio.


Kako je kasnije utvrđeno, Gorana je prijatelj N. Š. automobilom "smart" pokupio u Resniku i negde ga odvezao, a taj auto je tek 12. aprila nađen na Novom Beogradu. U "smartu" su pronađeni pištolj i Mihajlovićeva dokumenta. U međuvremenu, neko je seo u Goranov "porše", koji je bio parkiran u Resniku, i odvezao ga.