03.02.2022.

17:18

Foto: Pixabay

Hronika

LOPOVI IZ STANA U BEOGRADU UKRALI CEO SEF Kad su ga otvorili, imali su šta i da vide

Prema navodima krivične prijave Drugog odeljenja Uprave kriminalističke policije, osumnjičeni su krivična dela koja su im stavljena na teret izvršili na taj način što se osumnjičeni D.Đ. u oktobru mesecu 2021. godine popeo na terasu stana oštećenog, podesnim alatom obio balkonska vrata, a potom ušao u stan iz kog je oduzeo sef u kom se nalazilo osam muških i četiri ženska sata u vrednosti od oko deset hiljada evra, zlatni nakit u vrednosti od oko deset hiljada evra, kao i novac u iznosu od deset hiljada evra, dok je osumnjičena P.S. nakon toga učestvovala u prodaji oduzetih predmeta.

Osumnjičeni D.Đ. i P.S. su danas saslušani u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu izabranog branioca, kojom prilikom su iskoristili svoje zakonsko pravo da ništa ne izjave.

Nakon saslušanja osumnjičenih, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom D.Đ. jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Dežurni sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu je osumnjičenom D.Đ. odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

U daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati svedoke, te će nakon razmatranja njihovih iskaza i prikupljenih materijalnih dokaza doneti konačnu odluku.